Skip to main content

Παιδοκαρδιολογικό τμήμα σε ένα τρίμηνο στο ΑΧΕΠΑ

Παιδοκαρδιολογικό τμήμα θα αποκτήσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο η Β΄ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Παιδοκαρδιολογικό τμήμα θα αποκτήσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο η Β΄ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, χάρη σε δωρεά 150.000 ευρώ από το παράρτημα Θεσσαλονίκης «Θερμαΐδες» της ΜΚΟ «Παναθηναϊκή, Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών».

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν, το μεσημέρι, η πρόεδρος των «Θερμαϊδων», Όλγα Τσιμισκή-Ηρακλείδη, και ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης.

Ο κ. Γάκης επεσήμανε ότι με τη δημιουργία του παιδοκαρδιολογικού τμήματος θα καλυφθεί ένα κενό στην περίθαλψη 300 καρδιοπαθών παιδιών απ΄ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα. Πρόσθεσε ακόμη ότι, χάρη στη δωρεά, θα κατασκευαστεί το νέο τμήμα, που θα διαθέτει τον απαραίτητο νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ενώ προγραμματίζεται και η πρόσληψη παιδιοκαρδιολόγου, καθώς και η δημιουργία παιδιοκαρδιοχειρουργικής.

Από την πλευρά της, η κ. Τσιμισκή-Ηρακλείδη ανέφερε ότι οι «Θερμαϊδες», αφού πληροφορήθηκαν τις ανάγκες του ΑΧΕΠΑ για τη δημιουργία παιδιοκαρδιολογικού τμήματος, ύστερα από προσπάθειες τριών ετών, συγκέντρωσαν το ποσό, που θα διατεθεί γι΄ αυτό το σκοπό.

Σε πρώτη φάση, όπως ανέφερε, θα διατεθούν 150.000 ευρώ και εφόσον το ποσό αυτό δεν είναι επαρκές, θα διατεθεί πρόσθετο.