Τρίτη 7 Απριλίου 2020
x

ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΚΕΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ»

Τα deals θα ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα και όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες θα αφορούν σε καταναλωτικά δάνεια.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι προετοιμασίας για τις πωλήσεις των πρώτων πακέτων «κόκκινων δανείων» από ελληνικές τράπεζες σε ξένα funds. Τα deals θα ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα και όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες θα αφορούν σε καταναλωτικά δάνεια. Τη σχετική πρωτοβουλία έχει αναλάβει μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται από την αγορά η δημοσιοποίηση των ονομάτων όλων των άμεσα εμπλεκομένων σε αυτό το project, καθώς και η τιμολόγηση των εν λόγω δανείων, καθώς θα δώσει έναν «τόνο».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επαναλαμβάνουμε ότι σε αυτή τη φάση, το περιεχόμενο του «πακέτου» θα αφορά αποκλειστικά σε καταναλωτικά δάνεια. Και μάλιστα, αυτό το πρώτο πακέτο θα περιλαμβάνει - απ' ό,τι μαθαίνουμε - σχετικά καλά διασφαλισμένα δάνεια. Άρα θα πρόκειται για σχετικά εύκολες υποθέσεις.

Στο μεταξύ, μεμονωμένα ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα να γίνονται και πλειστηριασμοί για μεγάλες κατοικίες, κυρίως επιχειρηματιών, που δεν ενδιαφέρονται για την τύχη τους.  Πρόκειται κατά βάση για εξοχικές κατοικίες, στην Αττική αλλά και σε νησιά του Αιγαίου. Σε καλές τιμές...

Από τις τράπεζες λένε ότι είναι θέμα μερικών μηνών να ξεκινήσουν και οι πωλήσεις πακέτων στεγαστικών «κόκκινων δανείων» σε funds. Και πάντως, πριν από το τέλος του 2016. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να αποτελέσει και πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση...
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ