Skip to main content

Πακιστάν: Θρίλερ με αγνοούμενους ορειβάτες-Διασώθηκε ο Έλληνας Αντώνης Συκάρης

Άσχημη τροπή πήρε η προσπάθεια ορειβατικής αποστολής να ανέβει χειμώνα στη δεύτερη υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Στο νοσοκομείο Έλληνας ορειβάτης.

Τον τίτλο του φονικότερου βουνού στον πλανήτη διατήρησε το Κ2, η δεύτερη υψηλότερη κορυφή μετά το Έβερεστ που βρίσκεται στο Πακιστάν.

Ορειβατική αποστολή, στην οποία συμμετείχε και ο κορυφαίος Έλληνας αλπινιστής Αντώνης Συκάρης, επιχείρησε την ανάβαση στην κορυφή του βουνού στα 8.611 μέτρα εν μέσω χειμώνα, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα, μέχρι που το πέτυχε μια ορειβατική ομάδα από το Νεπάλ πριν ένα μήνα.

Η έτερη ορειβατική αποστολή, που μετρούσε ήδη μια απώλεια ενός Ισπανού κορυφαίου ορειβάτη επιχείρησε και αυτή την τελική της προσπάθεια.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες στους -50 βαθμούς Κελσίου ωστόσο αποδείχθηκαν απαγορευτικές για την ορειβατική ομάδα, ενώ κατά τη διάρκεια της προσπάθειας χάθηκαν τρία μέλη της, οι Μοχάμεντ Αλί Σαντπάρα, Χουάν Πάμπλο Μοχρ και Τζον Σνόρι.

Ο Αντώνης Συκάρης, κατάφερε να κατέβει στην κατασκήνωση βάσης το περασμένο Σάββατο με κρυοπαγήματα τρίτου βαθμού στα πόδια και τρομερή σωματική καταπόνηση.



Την Κυριακή μεταφέρθηκε σε στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Σκαρντού στο Πακιστάν και αναμένεται να υποβληθεί σε περισσότερες εξετάσεις και νοσηλεία σε νοσοκομείο του Ισλαμαμπάντ.