Skip to main content

Πακιστάν:Στους 128 οι νεκροί της επίθεσης- Ανάληψη ευθύνης από το ISIS

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που έλαβε χώρα σήμερα κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε και ο υποψήφιος του κόμματος BAP

Σε τουλάχιστον 128 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, σε πόλη του νοτιοδυτικού Πακιστάν.

Την ευθύνη της επίθεσης στην πόλη Μαστούνγκ ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, μεταδίδει το Reuters. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε περισσότερους από 120, εκ των οποίων οι 15 - 20 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που έλαβε χώρα σήμερα και συνδέεται με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουλίου, εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων για την επιστροφή του εκδιωχθέντος πρωθυπουργού, Ναουάζ Σαρίφ.

Σημειώνεται πως η επίθεση είχε στόχο τον Σιράι Ραϊσάνι, υποψήφιο του κόμματος BAP για την συνέλευση της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, Αγά Ουμάρ Μπουνγκαλζαΐ. «Υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στην Κουέτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επίθεση ήταν η πλέον πολύνεκρη στο Πακιστάν εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο και συνιστά το τρίτο περιστατικό βίας, με στόχο προεκλογική συγκέντρωση αυτή την εβδομάδα.

Η προσωρινή κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα εναντίον των προεκλογικών συγκεντρώσεων υπέρ του Σαρίφ, ο οποίος εκδιώχθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην για διαφθορά.

Ο στρατός, σε μία προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παρατάξει περισσότερους από 370.000 άνδρες, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των εκλογών.