Skip to main content

Palazzo Gori Pannilini

Χτισμένο κατ΄ εντολή του Πάπα Αλέξανδρου του VII τον 17ο αιώνα το Palazzo Gori Pannilini στη Σιένα έγινε στις αρχές του 20ου αιώνα ξενοδοχείο υπό το όνομα Continental.
Χτισμένο κατ΄ εντολή του Πάπα Αλέξανδρου του VII τον 17ο αιώνα και με σκοπό να δοθεί στην ανιψιά του για το γάμο της, το Palazzo Gori Pannilini στη Σιένα έγινε στις αρχές του 20ου αιώνα ξενοδοχείο υπό το όνομα Continental (Grand Hotel Continental σήμερα).

Η μεγαλοπρεπής πρόσοψη έχει μια μεγάλη πύλη που φέρει στο πάνω μέρος της το οικόσημο της οικογένειας των Gori. Στο εσωτερικό οι επισκέπτες  μπορούν να θαυμάσουν τα ψηλά ταβάνια του  palazzo, που φωτίζονται από τα φωτιστικά σε σχήμα φαναριού του 18ου αιώνα.

Η μεγαλόπρεπη αίθουσα Salone delle Feste με τις τοιχογραφίες και τα μονόχρωμα σχέδια του 18ου αιώνα ποιμενικών τοπίων και φανταστικών αρχιτεκτονικών απόψεων, φτάνουν έως το θυρεό της οικογένειας Gori Pannilini.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο του ξενοδοχείου είναι η σουίτα San Cristoforo αποτελούμενη από δύο δωμάτια που φέρει τοιχογραφίες της σχολής της Σιένα που απεικονίζουν τον Άγιο Χριστόφορο και οι οποίες ανακαλύφθηκαν και αποκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης.

Επίσης, τα πέντε δωμάτια που βλέπουν προς την Via dei Termini στην πίσω πλευρά, έχουν οροφές διακοσμημένες από τον ζωγράφο του 18ου αιώνα από τη Σιένα, Giovanni Battista Marchetti.