Skip to main content

Πάλεψε αλλά ηττήθηκε (3-2) από την Μπάγερν ο Ολυμπιακός (video)

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν μάχη αφήνοντας καλές εντυπώσεις αλλά υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα της πανίσχυρης νταμπλούχου Γερμανίας.

Την ήττα με 2-3 από την Μπάγερν Μονάχου γνώρισε ο Ολυμπιακός στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» που ήταν αήττητοι μέχρι απόψε στα τελευταία τους 10 ευρωπαϊκά εντός έδρας ματς, έδωσαν μάχη αφήνοντας καλές εντυπώσεις αλλά υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα της πανίσχυρης νταμπλούχου Γερμανίας.

Σημειώνεται πως οι Βαυαροί παραμένουν αήττητοι απέναντι σε ελληνικές ομάδες μετρώντας 10 νίκες και 2 ισοπαλίες ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως δέχθηκαν γκολ από σύλλογο της χώρας μας για πρώτη φορά έπειτα από 39 χρόνια μετά και την επικράτησή τους με 4-2 ξανά επί του Ολυμπιακού το μακρινό 1980.

Μάλιστα, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έφτασε τα 58 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βετεράνο Ολλανδό άσο, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (56) ενώ πλέον στόχος του Πολωνού επιθετικού είναι ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει για την ώρα 60 τέρματα στον θεσμό.

O Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στο 23’ όταν ο Ποντένσε έκανε εξαιρετική ενέργεια αλλάζοντας για τον Μασούρα που πάσαρε στον προωθημένο Τσιμίκα και ο τελευταίος σέντραρε με στόχο τον Ελ Αραμπί που με κεφαλιά νίκησε τον Νόιερ κάνοντας το 1-0.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 31’ για να πετύχουν και άλλο τέρμα όταν Μασούρας – Τσιμίκας σνδυάστηκαν με τον Ερναντέζ να παρεμβάλλεται όμως ο Νόιερ κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Η Μπάγερν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 34’ καθώς ο Μίλερ εξαπέλυσε σουτ με τον Σα να αποκρούει αλλά ο Λεβαντόφσκι ακολουθούσε τη φάση και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Οι Γερμανοί ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 39’ έχασαν σπουδαία φάση καθώς ο Κουτίνιο βρέθηκε σε θέση βολής όμως ο Τσιμίκας του πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το συγκρότημα του Νίκο Κόβατς κατάφερε να προηγηθεί όταν στο 62' και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κουτίνιο, επικράτησε σύγχυση στην «ερυθρόλευκη» άμυνα και η μπάλα έφτασε στον Λεβαντόφσκι που εκτέλεσε τον Σα σημειώνοντας το 1-2.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και νέο γκολ στο 75’ καθώς ο Τολισό έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και με εκπληκτικό πλασέ νίκησε τον Σα που ήταν αδύνατο να αντιδράσει πετυχαίνοντας έτσι το 1-3.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του περνώντας τον Γκερέρο αντί του Μασούρα και παίζοντας με δύο επιθετικός αλλά το μόνο που κατάφερε να πετύχει ήταν να μειώσει στο 79’ όταν ο Γκιγιέρμε εξαπέλυσε σουτ, η μπάλα κόντραρε στο χέρι του Αλκάνταρα και μπέρδεψε τον Νόιερ καταλήγοντας στα δίχτυα για το τελικό 2-3.

Σημειώνεται πως οι Πειραιώτες απώλεσαν μία ακόμη –καλή- ευκαιρία στο 87’ καθώς ο Ποντένσε έκανε φοβερή προσπάθεια μπαίνοντας στην περιοχή του Νόιερ και σούταρε με το αριστερό όμως ο Γερμανός πορτιέρε της πρωταθλήτριας Γερμανίας μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (68’ Λοβέρα), Καμαρά (88’ Ραντζέλοβιτς), Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (79’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

Μπάγερν Μονάχου (Κόβατς): Νόιερ, Παβάρ, Αλκάνταρα, Μαρτίνεθ (46’ Τολισό), Λεβαντόφσκι, Κουτίνιο, Ερναντέζ (59’ Μπόατενγκ), Γκνάμπρι, Μίλερ (86’ Πέρισιτς), Αλάμπα, Κίμιχ.

Η Βαθμολογία

1) Μπάγερν Μονάχου 9 (13-4)

2) Τότεναμ 4 (9-9)

3) Ερυθρός Αστέρας 3 (3-9)

4) Ολυμπιακός 1 (5-8)

 

Η Επόμενη Αγωνιστική (6/11)

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός (19:55)

Ερυθρός Αστέρας – Τότεναμ (22:00)