Skip to main content

Πάλεψε αλλά λύγισε ο Ηρακλής κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Η αναμέτρηση παρέμεινε αμφίρροπη στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ο οι Πράσινοι βρήκαν τις λύσεις στο τέλος και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Με επιμέρους σκορ 22-10 στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ νίκησε με 70-58 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Οι «πράσινοι» σημείωσαν τη 12η νίκη τους στο πρωτάθλημα απέναντι στον μαχητικό Ηρακλή, που δεν είχε λύσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο. Από τους γηπεδούχους ο Γουάιτ έκανε νταμπλ-νταμπλ με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από τον Γηραιό ο Γκάρετ πέτυχε 15.

O Ηρακλής ήταν εκείνος που κέρδισε τις εντυπώσεις στη διάρκεια του πρώτου μέρους βάζοντας δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην ήταν εύστοχοι από τα 6.75 (2/10), ωστόσο με επιθετική αιχμή τον Γκάρετ μπήκαν μπροστά στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Μάλιστα, αντέδρασαν σωστά στην πρώτη προσπάθεια του «τριφυλλιού» να αντεπιτεθεί, ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό στα μέσα της δεύτερης περιόδου (31-21), έπειτα από εύστοχο του Χαριτόπουλου.

Σ’ εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» απάντησαν με σερί 9-0 (31-20), με τον Μποχωρίδη να δίνει επιθετικές λύσεις. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο ημίχρονο της αναμέτρησης έχοντας το προβάδισμα με 35-32.

Η αναμέτρηση παρέμεινε αμφίρροπη στο τρίτο δεκάλεπτο με τους «πράσινους» να κάνουν επιμέρους σκορ 16-13 και οι δύο ομάδες να πηγαίνουν από την ίδια αφετηρία στην τελευταία περίοδο (48-48).

Με τον Γουάιτ να δίνει επιθετικές λύσεις η ομάδα του «τριφυλλιού», μπήκε μπροστά και μάλιστα προηγήθηκε με δέκα πόντους διαφορά στο 37’ (63-53), με καλάθι του Μέικον. Στη συνέχεια, οι «πράσινοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν περισσότερες λύσεις.