Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ - ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΝΕΤ

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός δήλωσε πως η αποχώρηση Νετανιάχου σηματοδοτεί το τέλος μιας από τις χειρότερες περιόδους της σύγκρουσης των δύο λαών.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ δήλωσε σήμερα, την επομένη της «ενθρόνισης» της νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ, πως η αποχώρηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου από την εξουσία σηματοδοτεί «το τέλος μιας από τις χειρότερες περιόδους της σύγκρουσης» μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

«Η αποχώρηση του ισραηλινού πρωθυπουργού έπειτα από 12 χρόνια στην εξουσία σηματοδοτεί το τέλος μιας από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης», δήλωσε ο Μοχάμεντ Στάγεχ πριν από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Δεν θεωρούμε αυτή τη νέα κυβέρνηση λιγότερο κακή από την προηγούμενη», δήλωσε ο Στάγεχ, ο οποίος «καταδίκασε τις ανακοινώσεις του νέου πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ ότι θα στηρίξει τους ισραηλινούς οικισμούς» στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο νέος πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ είναι εκπρόσωπος της ριζοσπαστικής δεξιάς και πρόσκειται στους ισραηλινούς εποίκους, τους οποίους εκπροσωπούσε άλλοτε στους κόλπους ενός οργανισμού.

«Η νέα (ισραηλινή) κυβέρνηση δεν έχει μέλλον αν δεν λάβει υπόψη το μέλλον του παλαιστινιακού λαού και τα νόμιμα δικαιώματά του», δήλωσε ακόμη ο Στάγεχ.

Διαβάστε ακόμη: Ισραήλ: Τι αλλάζει με τον Μπένετ στην εξουσία - Στο περιθώριο ο Νετανιάχου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ