Skip to main content

ΠαλληκΆρης στο ΟΑΚΑ και αντρίκειος βαθμός (1-1) κόντρα στην ΑΕΚ (vid)

Αν και έμειναν με 10 παίκτες, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν, είδαν την «Ένωση» να ισοφαρίζει και κινδύνευσαν με ήττα όμως ο Τσιλιγγίρης κατέβασε ρολά.

Στο ισόπαλο 1-1 έμεινε ο Άρης εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κατά την μεγαλύτερη αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής της Super League.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στην ΑΕΚ όταν στο 6’, ο Μπακάκης σέντραρε, ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ρος έσωσε προ γραμμής.

Ο Άρης απείλησε ένα λεπτό αργότερα καθώς ο Σιμάο έκανε λάθος στο κέντρο και ο Φετφατζίδης το εκμεταλλεύτηκε πατώντας περιοχή αλλά σούταρε εκτός εστίας.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 12’ όταν ο Σάσα σέντραρε από τα δεξιά με τον Ιντέγε να πιάνει κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Το συγκρότημα του Μίκαελ Ένινγκ απείλησε για τελευταία φορά ουσιαστικά κατά το πρώτο ημίχρονο στο 28’ με τον Μπάρκα να μπλοκάρει σταθερά την εκτέλεση φάουλ του Ματίγια.

Η φάση που έμελλε να αλλάξει το ματς καταγράφηκε στο 53’ όταν ο διαιτητής Ευαγγέλου, συμβουλευόμενος και το VAR, απέβαλε τον Ιντέγε των Θεσσαλονικέων θεωρώντας πως πάτησε εσκεμμένα τον Μάνταλο στο γόνατο.

Παρά το γεγονός ωστόσο πως άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, ο Άρης ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ καθώς στο 64’, ο Ντιγκινί βγήκε στην αντεπίθεση και πάσαρε στα αριστερά προς τον Κόρχουτ και εκείνος γύρισε στον Λάρσον (είχε περάσει στο γήπεδο 6 λεπτά νωρίτερα) που πλάσαρε τον Μπάρκα κάνοντας το 0-1.

Η «Ένωση» προσπάθησε να ανασυνταχθεί και στο 67’ είχε ευκαιρία με τον Αλμπάνη να σουτάρει στην κίνηση αλλά ο Τσιλιγγίρης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια και στο 73’ απείλησε ξανά όταν ο Σιμόες εκμεταλλεύτηκε τον λανθασμένο υπολογισμό του Ρος και έκανε το σουτ, αλλά ο Τσιλιγγίρης απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα!

Στη συνέχεια της φάσης ωστόσο ο Πορτογάλος χαφ της αθηναϊκής ομάδας διαμαρτυρήθηκε πως ανετράπη από τον Μαυρικιανό στόπερ των «κιτρινόμαυρων» και ο διαιτητής Ευαγγέλου συμβουλεύτηκε το VAR καταλογίζοντας πέναλτι για τους γηπεδούχους. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 81’, ο Μάνταλος που νίκησε τον Τσιλιγγίρη κάνοντας έτσι το 1-1.

Στη συνέχεια του αγώνα υπήρξε μεγάλη ένταση και η ΑΕΚ πίεζε για την ανατροπή έχοντας παίκτη παραπάνω με τον Άρη να παραμένει επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Ο αγώνας συνεχίστηκε με ένταση μέχρι τις καθυστερήσεις όπου παίχθηκαν 8 λεπτά εξαιτίας της καθυστέρησης που υπήρξε μέχρι τον καταλογισμό του πέναλτι και στο 90’ + 3’, ο Αλμπάνης συνέκλινε ωραία και σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Τσιλιγγίρη.

Το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει τη νίκη καθώς στο 90’ + 6’, και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βράνιες σούταρε όμως ο Τσιλιγγίρης απομάκρυνε εντυπωσιακά σώζοντας την εστία του.