Skip to main content

ΠΑΜΑΚ: Αρχίζουν οι συνεντεύξεις επιλογής για το πρόγραμμα «Diploma in Leadership Skills»

Αρχίζουν οι συνεντεύξεις επιλογής για το πρόγραμμα «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Αρχίζουν την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 του ίδιου μήνα οι συνεντεύξεις επιλογής των υποψήφιων μαθητών και μαθητριών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τον 10ο κύκλο του γνωστού προγράμματος «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Για φέτος θα επιλεγούν 20 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη τη Θεσσαλονίκη.

Το «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» διοργανώνεται από το 2013 και έχει στόχους αφενός να εντοπίσει παιδιά με ηγετικές ικανότητες, με προικισμένα και ανοιχτά μυαλά, και αφετέρου να προάγει την ανάπτυξη και ενδυνάμωση των ηγετικών δεξιοτήτων τους και να καλλιεργήσει τις δυνατότητές τους, έτσι ώστε αυτά να γίνουν μοχλοί αλλαγών στην επιστήμη, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τη κοινωνική δράση, την οικογένεια.

Όπως επισημαίνει ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Dr. Anthony Montgomery, «σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει να ξεχωρίσουν σε τομείς που αυτά θα επιλέξουν, παιδιά που διαθέτουν θέληση, πείσμα και όραμα και όχι απαραίτητα έμφυτα ταλέντα. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις οι μαθητές βιώνουν την ηγεσία και εξειδικεύονται στην ομαδική εργασία, την επικοινωνία, την επίλυση συγκρούσεων, την λήψη αποφάσεων, την ομιλία σε κοινό και τη διαχείριση των συναισθημάτων».

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, τηρείται σειρά προτεραιότητας για τη συνέντευξη επιλογής των συμμετεχόντων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμματος: childrenleaders.uom.gr

Όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν μπορούν να το κάνουν στο email: childrenleaders@uom.edu.gr ή στο τηλέφωνα: 6978-200.866, 2310-891.308. Ώρες γραμματείας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη - 09:00-17:00.