Skip to main content

ΠΑΜΑΚ: Δύο Θερινά Σχολεία επιχειρηματικότητας για νέους

Όσοι και όσες συμμετάσχουν στα δύο Θερινά Σχολεία, θα γνωρίσουν τα μυστικά του επιχειρείν μέσα από διαλέξεις καθηγητών του Πανεπιστημίου

Για όσες νέες και νέους από 14-18 ετών ονειρεύονται να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και ταυτόχρονα αναρωτούνται ποια θα είναι η ιδανική καριέρα για αυτούς, το εργαστήριο ISEB του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει δύο Θερινά Σχολεία Επιχειρηματικότητας - «ThesSummerSchool» και «ThesSummerSchool at camp» - με σκοπό να τους βοηθήσει να κατανοήσουν πώς λειτουργεί ο επιχειρηματικός κόσμος και να τους δώσει απαραίτητα εφόδια ώστε να αποφασίσουν με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια για το μέλλον τους.

Το πρώτο, το «ThesSummerSchool», θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από 24-29 Ιουνίου 2019, ενώ το δεύτερο, το «ThesSummerSchool at camp», που θα προηγηθεί χρονικά, θα διοργανωθεί με τη συνεργασία της ΧΑΝΘ από 18-23 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της στο Νυμφαίο Φλώρινας, με τα ίδια υψηλά πρότυπα όπως κάθε άλλη κατασκήνωση της Αδελφότητας.

Ειδικά για το «ThesSummerSchool at camp», φέτος χορηγούνται δέκα πλήρεις υποτροφίες, κάλυψης του συνολικού κόστους του προγράμματος από τον Όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια». Οι υποτροφίες θα δοθούν ύστερα από κλήρωση μεταξύ όσων θα έχουν επιβεβαιώσει την εγγραφή τους στο πρόγραμμα.

Ειδικές εκπτώσεις θα δοθούν σε όσους κάνουν από νωρίς την εγγραφή τους στα δύο προγράμματα. Συγκεκριμένα, η προθεσμία για «early bird» εγγραφή στο «ThesSummerSchool at camp» και στο «ThesSummerSchool» θα ισχύει μέχρι τις 13 Μαΐου 2019.

Όσοι και όσες συμμετάσχουν στα δύο Θερινά Σχολεία, θα γνωρίσουν τα μυστικά του επιχειρείν μέσα από διαλέξεις καθηγητών του Πανεπιστημίου πάνω σε θέματα όπως η επιλογή καριέρας, η ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας, η καινοτομία και η σημασία της στην εποχή μας, οι λειτουργίες των επιχειρήσεων και ο σωστός συντονισμός τους κ.α. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από προσωπικότητες με πολυετή εμπειρία στον χώρο του επιχειρείν και να συζητήσουν μαζί τους ποικιλία θεμάτων, ενώ θα επισκεφθούν πρότυπες επιχειρήσεις για να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους και το πώς εξελίχθηκαν με την πάροδο των χρόνων.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά φέτος, όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, στο στυλ των Escape rooms! Το thEscape διαδραματίζεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έχει στόχο την επαφή των συμμετεχόντων με την επιχειρηματικότητα της πόλης κατά την περίοδο της μεγάλης φωτιάς του 1917, την επίλυση γρίφων και τη διασκέδαση. Θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους!

Το «ThesSummerSchool at Camp» αποτελεί παραλλαγή του «ThesSummerSchool», προσφέροντας στους συμμετέχοντες πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι και τη δυνατότητα να ζήσουν αξέχαστες κατασκηνωτικές εμπειρίες στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ στο Νυμφαίο της Φλώρινας! Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση να συνδυαστεί με την ψυχαγωγία. Για το σκοπό αυτό θα υλοποιηθούν ειδικά σχεδιασμένες για την περίσταση ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια ρόλων, συνεργασίας και εμπιστοσύνης, μαθήματα προσανατολισμού, συζητήσεις σε συνδυασμό με πεζοπορία στη φύση κ.α.

Η διοργάνωση των «ThesSummerSchool» και  «ThesSummerSchool at Camp» γίνεται με την υποστήριξη του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια», των Εκδόσεων ΚΡΙΤΙΚΗ Α.Ε., της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε., της εταιρείας Συμβούλων Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας Employ, της ΖΟΡΠΙΔΗΣ Τουριστικός Οργανισμός Α.Ε.Ε., της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων θα δοθεί στα παιδιά πιστοποιητικό συμμετοχής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2310-891.227, με email στο thessummerschool@iseb.gr ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του θερινού σχολείου: http://thessummerschool.iseb.gr