Skip to main content

ΠΑΜΑΚ: Εκδήλωση για τη διεθνή πιστοποίηση στους Ορκωτούς Λογιστές

Με την πιστοποίηση της ACCA, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσφέρει στους φοιτητές του τη δυνατότητα διεθνούς αναγνώρισης.

Για τη δυνατότητα διεθνούς πιστοποίησης ως Ορκωτοί Λογιστές και για τα οφέλη από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Accelerate ενημερώθηκαν δεκάδες μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε πρόσφατη εκδήλωση με θέμα: «Σταδιοδρομία στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική και το Πρόγραμμα Accelerate».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με την «Ένωση Πιστοποιημένων Ορκωτών Λογιστών» (Association of Chartered Certified Accountants - ACCA).

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Abdul Goffar, Επικεφαλής του Τμήματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική της ACCA. Την ομιλία παρακολούθησαν μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική. Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση για τις επαγγελματικές προοπτικές σε σχέση με την πιστοποίηση από την ACCA καθώς και για το πρόγραμμα Accelerate.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έχει πιστοποιηθεί από την ACCA παρέχει στους απόφοιτους, το μοναδικό προνόμιο, του μέγιστου αριθμού απαλλαγών από την εξέταση των μαθημάτων που προβλέπονται για τις επαγγελματικές εξετάσεις του διεθνώς αναγνωρισμένου επαγγελματικού τίτλου του «Πιστοποιημένου Ορκωτού Λογιστή» (Certified Chartered Accountant) από την ACCA.

Στο πλαίσιο αυτής της διεθνούς πιστοποίησης, η ACCA προσφέρει, επίσης, στους απόφοιτους του μεταπτυχιακού και την δυνατότητα συμμετοχής στο νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα Accelerate, ενός δικτύου δηλαδή πιστοποιημένων επαγγελματιών όπου, μεταξύ άλλων, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, παρέχεται η προοπτική επαγγελματικής απασχόλησης.

Τη συζήτηση συντόνισε ο καθηγητής Χρήστος Ι. Νεγκάκης, Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Διευθυντής των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών.