Skip to main content

Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ για ΟΑΣΘ: Πάρτε μέτρα προστασίας για εργαζόμενους-πολίτες (vid)

Συνδικάτα που πρόσκεινται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μετώπο πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ΟΑΣΘ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης, έξω από το ΥΜΑΘ, συνδικάτα που πρόσκεινται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μετώπο (ΠΑΜΕ) για τον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Νικήτα Τσαρίδη, τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό στον Οργανισμό είναι σχεδόν ανύπαρκτα με συνέπεια τέσσερις εργαζόμενοι να έχουν χάσει τη ζωή τους, τις τελευταίες 30 ημέρες, και να υπάρχουν τουλάχιστον 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα.



Σημειώνει ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν έλαβαν έγκαιρα ουσιαστικά μέτρα, με συνέπεια τα λεωφορεία να εξελιχθούν σε εστίες υπερμεταδοσης τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το λαό.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν τον άμεσο εμβολιασμό των οδηγών και των ελέγκτων, μαζικά τεστ, εξασφάλιση όλων των μέσων ατομικής προστασίας, καλή απομόνωση της καμπίνας των οδηγών, όχι μόνο με κορδέλες και μουσαμάδες και την εντατική απολύμανση οχημάτων, αμαξοστασιων και όλων των χωρών. Επίσης ζητούν νέα οχήματα με χρήματα του κράτους και όχι με τη συμμετοχή ιδιωτών.

Τέλος απηύθυναν κάλεσμα για την απεργία στις 6 Μάη, ημέρα που θα εορταστεί η Πρωτομαγιά.