Skip to main content

ΠΑΜΕ… κόντρα στο ΕΚΘ

Ποια «καμώματα» του Σωτήρη Ζαριανόπουλου εκνεύρισαν τον πρόεδρο του ΕΚΘ και πώς απάντησε ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ

Έτοιμος να… σκάσει, ήταν ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσσαλονίκης, με τα «καμώματα» του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, σε μια εποχή δραματικών αλλαγών για τους εργαζόμενους, όπου η διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι περιττή πολυτέλεια.

Ο νυν δημοτικός σύμβουλος με τη στήριξη του ΚΚΕ και επικεφαλής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην πόλη προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, όταν, όχι μόνο κάθισε στο «πάνελ» των συμμετεχόντων στη συνέντευξη τύπου, που κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά ζήτησε και το λόγο για να τοποθετηθεί.

«Διασπάς το κίνημα και έρχεσαι να μιλήσεις κι εδώ», ήταν η κατηγορία που του απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, θυμίζοντάς του ότι λίγη ώρα πριν είχε οργανώσει το ΠΑΜΕ ξεχωριστή συνέντευξη τύπου και μάλιστα μέσα στην ίδια αίθουσα, για να ενημερώσει τους εκπροσώπους του τύπου σε σχέση με τα οικονομικά και εργασιακά προβλήματα στις επιχειρήσεις της πόλης, με έμφαση στην περίπτωση της ΕΛΒΟ.

Παρόλα αυτά ο κ. Ζαριανόπουλος τον αγνόησε επιδεικτικά κι αφού πήρε θέση μπροστά στα μικρόφωνα ανέπτυξε τις συνδικαλιστικές θέσεις του ΠΑΜΕ, αφήνοντας πότε άμεσες και πότε έμμεσες αιχμές και για το ρόλο των συνδικαλιστών που προέρχονται από τα άλλα κόμματα.

Το λεκτικό γαϊτανάκι μεταξύ των δύο ανδρών συνεχίστηκε και μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του κ. Ζαριανόπουλου, με τον πρόεδρο του ΕΚΘ να του καταλογίζει και πάλι ευθέως συνειδητή διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος σε μια τόση δύσκολη εποχή, έχοντας ως μόνο στόχο το όφελος μιας παράταξης κι ενός κόμματος. Όπως μάλιστα έλεγε ως παράδειγμα σε ένα «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους, δεν μπορεί το ΕΚΘ να οργανώνει συλλαλητήριο για τις 4 Ιουνίου και το ΠΑΜΕ να πραγματοποιεί δική του κινητοποίηση το βράδυ της Παρασκευής.

Στη νέα φραστική επίθεση του κ. Τσαραμπουλίδη ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ σήκωσε το γάντι και ανταπάντησε: «Απολογηθείτε πρώτα για τις φωτογραφίες με τον Παπανδρέου», υπονοώντας την προ σχεδόν διετίας παρουσία του νυν πρωθυπουργού πλάι στον τότε πρόεδρο του ΕΚΘ, τον αείμνηστο Νίκο Γιαννόπουλο, να κρατά ένα μπλουζάκι με το μήνυμα ότι η ΕΥΑΘ δεν πωλείται.