Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΠΑΜΕ: ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η γραμματεία μεταναστών-προσφύγων του ΠΑΜΕ ζητεί επιπλέον ειδική μέριμνα για παιδιά και μεγάλους ανθρώπους ιδίως λόγω των καιρικών συνθηκών.

Τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία και αξιοπρεπείς χώρους διαμονής με εξασφάλιση των απαραίτητων όρων υγείας και υγιεινής, καθώς και ειδική μέριμνα για τα παιδιά και τους μεγάλους ανθρώπους ζητά η Γραμματεία μεταναστών - Προσφύγων του ΠΑΜΕ.

«Από το πρωί περηφανεύονται κυβέρνηση και τοπική διοίκηση ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την χιονόπτωση και την μη ύπαρξη μέτρων» σημειώνει το ΠΑΜΕ, απαιτώντας μεταξύ άλλων, να υπάρξει άμεσα θέρμανση σε όλες τις δομές χωρίς καμία καθυστέρηση και να εξασφαλιστεί το φαγητό για όλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Από το πρωί περηφανεύονται κυβέρνηση και τοπική διοίκηση ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την χιονόπτωση και την μη ύπαρξη μέτρων. Όμως και οι πρόσφυγες είναι ουσιαστικά πεταγμένοι, εγκαταλελειμμένοι χωρίς κανένα μέσο προστασίας. Χωρίς φαγητό, χωρίς γιατρό, χωρίς να αισθάνονται τη ζεστασιά μιας ανθρώπινης διαμονής. Χωρίς να αισθάνονται ότι είναι άνθρωποι. Με μωρά και μικρά παιδιά που αν συνεχιστεί αυτή η εγκατάλειψη κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον τους.

Είναι τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης, των δήμων και περιφερειαρχών γιατί εδώ και μέρες γνώριζαν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Όμως δεν πήραν κανένα μέτρο, δεν πρόσφεραν καμία προστασία, δεν νοιάστηκαν για χιλιάδες πρόσφυγες, αλλά και μετανάστες που τους εκμεταλλεύονται για να αποκομίζουν στις πλάτες τους κέρδη. Να θυμίσουμε σε όλους την αθλιότητα της διαμονής και των συνθηκών και των μεταναστών στη Μανωλάδα και άλλου και τη διαμονή τους σε χαρτόκουτα, σκεπασμένο με νάιλον, που το μόνο που ενδιαφέρει τους μεγαλοπαραγωγούς είναι να αυξήσουν την κερδοφορία τους.  

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα να εκφράσουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε όλη τη χώρα, όπως έχουμε κάνει παρά πολλές φορές.

Απαιτούμε

Άμεσα να υπάρξει θέρμανση σε όλες τις δομές χωρίς καμία καθυστέρηση.
Να εξασφαλιστεί το φαγητό για όλους.
Να εγκατασταθούν γιατροί και υγειονομικό προσωπικό και να ξεκινήσει η εξέταση όλων όσων διαμένουν στις δομές.
Τεστ COVID 19 σε όλους χωρίς καμία καθυστέρηση.
Τη μεταφορά τους σε ξενοδοχεία και αξιοπρεπείς χώρους διαμονής με εξασφάλιση των απαραίτητων όρων υγείας και υγιεινής
Να υπάρξει ιδιαίτερη φροντίδα για παιδιά και μεγάλους ανθρώπους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ