Skip to main content

Παναγιωτάκης: Σε ετοιμότητα βρίσκεται η ΔΕΗ λόγω καύσωνα

Υπάρχει επάρκεια φυσικού αερίου -δεν έχουμε τα προβλήματα του χειμώνα- και οι σταθμοί φυσικού αερίου θα λειτουργούν κανονικά, είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

Διαβεβαιώσεις ότι η ΔΕΗ είναι εξοπλισμένη απέναντι στον καύσωνα παρείχει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης τονίζοντας ότι όλοι οι σταθμοί φυσικού αερίου της επιχείρησης θα λειτουργούν κανονικά, αλλά και οι λιγνιτικές μονάδες της βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ από σήμερα λειτουργούν και οι σταθμοί του Αμύνταιου.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο κ. Παναγιωτάκης είπε ότι «επειδή, υπάρχει ακόμη η αίσθηση στους πολίτες, αλλά και σε εκπροσώπους του Κοινοβουλίου ακόμη, όταν βλέπουν ζόρια να λένε “τί θα κάνει η ΔΕΗ;”, λέω ότι δεν είμαστε πια μόνον εμείς παραγωγοί. Εμείς παράγουμε το 55% - 60% της ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι και άλλοι».

«Υπάρχει επάρκεια φυσικού αερίου πάντως -δεν έχουμε τα προβλήματα του χειμώνα- άρα όλοι οι σταθμοί φυσικού αερίου θα λειτουργούν κανονικά. Μπορεί να μας λείπουν νερά, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουμε με την μέγιστη φειδώ, λόγω αρδευτικής περιόδου, αλλά και οι λιγνιτικές μονάδες είναι σε ετοιμότητα, συμπεριλαμβανομένων και των σταθμών του Αμύνταιου, που από σήμερα λειτουργεί» σημείωσε.