Skip to main content

Παναγιώτης Ψωμιάδης «Θα διεκδικήσω την προεδρία του κόμματος »

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε την απόφασή του να μπει στην κούρσα διαδοχής του Κώστα Καραμανλή στην προεδρία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά παρ΄όλα αυτά κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να
«Δηλώνω παρών για μια μεγάλη νικηφόρα κεντροδεξιά παράταξη», τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ανακοινώνοντας  την απόφασή του να μπει στην κούρσα διαδοχής του Κώστα Καραμανλή διεκδικώντας την προεδρία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Παρά το ότι ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, ο Νομάρχης  κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να  παραμείνει αρχηγός της παράταξης. Ο Π. Ψωμιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά «Καλώ και παρακαλώ τον πρόεδρό μας, τον Κώστα Καραμανλή να παραμείνει στην ηγεσία της παράταξης και ενωμένοι μαζί με νέους ανθρώπους , παίρνοντας γενναίες αποφάσεις, να προσπαθήσουμε μαζί. Για το καλό της ενότητας της παράταξης δεν δικαιούται να παραιτηθεί».

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, τάχθηκε υπέρ της διαδικασίας  εκλογής προέδρου, από το σύνολο των μελών της παράταξης.  «Δεν είναι δυνατόν να κρίνουν το μέλλον της παράταξης , στελέχη που κρίθηκαν και απορρίφθηκαν από το λαό» δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης και  είπε πως «στο συνέδριο μπορεί να γίνει η υπέρβαση».

Όσον αφορά στην υποψηφιότητά του, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε πως «πιστεύω πως κάνω την σωστή κίνηση ακόμη και αν πάρω μόνο δύο ψήφους», ενώ υποστήριξε πως ποντάρει στην γλώσσα της καρδιάς με την οποία ξέρει να μιλά, αφού όπως είπε
 « δικαίωμα δεν έχουν μόνο οι ΄΄κληρονόμοι΄΄ του κόμματος ή όσοι είναι στο απυρόβλητο, αλλά και όσοι αγωνιζόμαστε καθημερινά για την παράταξη».

Τέλος ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης,  τόνισε πως καθημερινά δέχεται πιέσεις για να κάνει πίσω και να στηρίξει κάποιο άλλο πρόσωπο, χωρίς ωστόσο να κατ΄ ονομάσει τα πρόσωπα από τα οποία δέχεται τις πιέσεις.  « Δεν είμαι προπομπός κανενός» είπε ο κ. Ψωμιάδης και συνέχισε λέγοντας «με χαρακτήρισαν λαγό. Αλεπού μπορεί να είμαι, λαγός όμως όχι. Δέχομαι  πιέσεις να κάνω πίσω . Δυστυχώς χτυπούν λάθος πόρτα. »