Skip to main content

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου: Η Ελλάδα έτοιμη για πιθανή στρατιωτική εμπλοκή

Ο υπουργός έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα, ακόμη για ανάληψη στρατιωτικής δράσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό», τόνισε ο υπουργός Άμυνας στην τηλεόραση του Star.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική». «Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία έχει γενικά μια τάση αυξανόμενης επιθετικότητας, είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη μεριά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι «προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα». «Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω!», τόνισε.