Τρίτη 20 Απριλίου 2021
x

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Πειθαρχικές ποινές και στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της Μονάδας, για τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη απορρεουσών έμμεσων ευθυνών, σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ

Καμπάνες έπεσαν στους δύο στρατιώτες, αλλά και στους αρμόδιους υπηρεσιακούς, για το βίντεο όπου απεικονίζονται να δίνουν παραγγέλματα σε άλλους οπλίτες, στην αλβανική γλώσσα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες», γνωστοποίησε ότι:

«Στους δύο οπλίτες θητείας άμεσα υπαιτίους επιβλήθηκαν οι προσήκουσες, για το μέγεθος του παραπτώματος που υπέπεσαν, πειθαρχικές ποινές και ελέγχθηκαν πειθαρχικά τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της Μονάδας, για τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη απορρεουσών έμμεσων ευθυνών».

«Για το συγκεκριμένο συμβάν διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η βιντεοσκόπηση και η ανάρτηση αυτής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε άμεσα», σχολίασε περαιτέρω ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τι είχε συμβεί

Ένα βίντεο με τίτλο «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες» που δημοσιεύτηκε στο Instagram στα μέσα Ιανουαρίου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς  εμφανίζονταν δύο νεαροί να μιλούν αλβανικά και να δίνουν εντολές σε δεκάδες Έλληνες στρατιώτες.

Στο βίντεο διακρίνονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα των δημιουργών του, ωστόσο δεν είχε γίνει γνωστός ο χρόνος δημοσίευσής του. Βέβαια αρκετοί χρήστες του διαδικτύου αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν δύο υπήκοοι ξένης χώρας να βρίσκονται στις τάξεις του ελληνικού στρατού και να διατάζουν Έλληνες στρατιώτες.

Μάλιστα ένας από τους δύο πρωταγωνιστές του βίντεο, αφού δίνει εντολή για επιτόπιο βηματισμό στους στρατιώτες, τους καλεί να φωνάξουν το όνομα ενός διασήμου προσώπου της Αλβανίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ