Skip to main content

Παναγιωτόπουλος: Κάνουμε τη δουλειά μας ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν

Αναφερόμενος στη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης και στους σχεδιασμούς της Άγκυρας εκτίμησε ότι «η Τουρκία θα βρει απέναντί της πολλούς παίκτες»

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς την Τουρκία, που κλιμακώνει την ένταση εγείροντας διεκδικήσεις στην περιοχή, ότι η Ελλάδα θα κάνει αυτό που πρέπει, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος. «Κάνουμε τη δουλειά μας ότι κι αν λέει ο Ερντογάν», υποστήριξε, ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης και στους σχεδιασμούς της Άγκυρας εκτίμησε ότι «η Τουρκία θα βρει απέναντί της πολλούς παίκτες».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα ο γείτονας κλιμακώνει την συμπεριφορά του, δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πράξεων» υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη του στις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες όπως είπε χαρακτηριστικά «ξέρουν την δουλειά τους».

Ο υπουργός Αμυνας ο οποίος περιοδεύει τις τελευταίες ημέρες σε στρατιωτικές μονάδες σε νησιά υπογράμμισε ότι τα τείχη της χώρας μας φυλάσσονται από άγρυπνους φρουρούς. «Διακατέχονται από πατριωτισμό, επαγγελματική νοοτροπία, αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής. Κάνουν αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Και πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος: «Η δική μας δουλειά είναι να τους βοηθάμε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και αξιόμαχοι, και να απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου».

Για αυτό τον λόγο, συμπλήρωσε, η άσκηση που πρέπει να λύσουμε είναι το πώς θα έχουμε έτοιμες αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα οπλικά συστήματα. Πώς θα πάμε από το καλό, γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στο καλύτερο, όσο πιο εντατικά αυτή την ώρα».

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα, κατά καιρούς ακούγονται ή γράφονται περί μείωσης δαπανών στον στρατιωτικό εξοπλισμό.