Skip to main content

Παναγιωτόπουλος: Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη ΝΔ

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι ο χθεσινός δανεισμός της χώρας επιβεβαιώνει τις πρώτες δηλώσεις και εκτιμήσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι ο χθεσινός δανεισμός της χώρας επιβεβαιώνει, κατά την κρίση του κόμματος, τις πρώτες δηλώσεις και εκτιμήσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε πως ο πρόεδρος της ΝΔ είχε μιλήσει για ώρες περισυλλογής, τονίζοντας πως το ανακοινωθέν της Συνόδου δεν μπορεί να οδηγεί σε θριαμβολογία αλλά σε προβληματισμό.

«Είχε τονίσει ότι η Ελλάδα πρέπει να σταθεί μόνη της όρθια και να βρει γρήγορα το δρόμο για την ανάκαμψη», συνέχισε, συμπληρώνοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τονίσει πως θα είναι καλό για τη χώρα να μη χρειαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό που κατέληξε και μας υπέδειξε ως έσχατη λύση η Σύνοδος της ΕΕ.

Επεσήμανε, δε, πως αν τελικά κάτι τέτοιο χρειαστεί, το ΔΝΤ θα επιβάλλει τους δικούς του όρους, οι οποίοι, όπου εφαρμόστηκαν, δημιούργησαν προβλήματα στην κοινωνική συνοχή.

Την πρόβλεψη αυτή, ανέφερε, επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα - ανάσες.


«Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει πλήρως στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας»

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε αιφνίδια το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους επικεφαλής του τμήματος, με άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν εκεί, καθώς και με κατοίκους που έτυχε να βρίσκονται εκεί.

Ανέφερε πως υπήρξαν κάτοικοι που του διηγήθηκαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι ο αρμόδιος τομεάρχης Μ. Σαλμάς, μετά από εντολή του προέδρου της ΝΔ, επισκέφτηκε το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται το κοριτσάκι για να ενημερωθεί και να συνεισφέρει και επιστημονικά.

Σε ερώτηση αν είχε προηγηθεί συνεννόηση της κας Μπακογιάννη πριν την επίσκεψή της στο ίδιο νοσοκομείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η βουλευτής της ΝΔ είναι από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, με διακριτή παρουσία στα δημόσια πράγματα και στον παραταξιακό χώρο.

Σημείωσε επίσης ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών «προέρχεται από οικογένεια μέλος της οποίας ο αείμνηστος μεγάλος πολιτικός της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα Παύλος Μπακογιάννης έπεσε ως θύμα δολοφονικής επίθεσης τρομοκρατών» και ως εκ τούτου με δεδομένη την ευαισθησία της κας Μπακογιάννη «βρίσκουμε πολύ λογικές τις δηλώσεις που έκανε έξω από το νοσοκομείο».

«Πεντέμιση μήνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει πλήρως στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας πως «δυστυχώς η πολιτική κατά του εγκλήματος που εξήγγειλε το Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Χρυσοχοίδης έμεινε στα χαρτιά».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Χρυσοχοίδης θα έχει μετανιώσει για τις δηλώσεις του, στο παρελθόν, με τις οποίες είχε επιχειρήσει να εξομοιώσει την Αθήνα με την Καμπούλ και ανέφερε πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έβαλε ψηλά τον πήχη και πέρασε από κάτω.

«Ως ΝΔ θεωρούμε ότι πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν το αίσθημα ασφάλειας όλων των συμπολιτών μας», συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως στις ειλικρινείς προσπάθειες της κυβέρνησης «όταν αποφασίσει να τις επιχειρήσει θα είμαστε συμπαραστάτες», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.