Skip to main content

Παναγιωτόπουλος στον κυβερνήτη του Λήμνος: Είσαι μάγκας, συγχαρητήρια

Ο υπουργός Άμυνας μίλησε μέσω ασυρμάτου με τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Λήμνος» και τον συνεχάρη για τους χειρισμούς του.

«Είσαι μάγκας, κύριε κυβερνήτα, συγχαρητήρια», ήταν τα λόγια του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στον κυβερνήτη της φρεγάτας «Λήμνος», αντιπλοίαρχο Ι. Σαλιάρη μετά το περιστατικό με την επακούμβηση που είχε το ελληνικό πολεμικό πλοίο με την τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις».

Σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε μέσω ασυρμάτου με τον αντιπλοίαρχο τον συνεχάρη ενώ από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας φέρεται να απάντησε ότι απλώς έπραξε το καθήκον του και ότι είναι τιμή του που συνομιλεί με τον υπουργό Αμυνας.

Υπενθυμίζεται πως οι λάθος χειρισμοί του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Kemal Reis» προκάλεσαν την Τετάρτη «επακούμβηση» με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος». Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές στο τουρκικό πολεμικό πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντίθεση με την ελληνική φρεγάτα. Μάλιστα, η φρεγάτα «Λήμνος», μετά το περιστατικό, ήταν απόλυτα αξιόπλοη και συμμετείχε στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας.