Skip to main content

Παναγιωτόπουλος: Τα σύνορά μας φρουρούνται και φυλάσσονται άριστα(vid)

Οι ελληνικές δυνάμεις επί δύο μερόνυχτα κάνουν το καθήκον τους για να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων, είπε ο υπουργός Άμυνας

Τα σύνορα φρουρούνται και προφυλάσσονται άριστα, διαμήνυσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από τις Καστανιές του Έβρου, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη στο πλαίσιο της επιθεώρησης των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του όγκου των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά.

Συνοδευόμενος από τον υφυπουργό, Αλκιβιάδη Στεφανή, και κλιμάκιο του υπουργείου, ο ΥΠΕΘΑ συνεχάρη όλες τις δυνάμεις του στρατού, της αστυνομίας και του λιμενικού που επιχειρεί σε άλλες περιοχές, καθώς «επί δύο μερόνυχτα κάνουν το καθήκον τους για να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων, που είναι θυμίζω και τα σύνορα της Ευρώπης».

«Τα σύνορα φυλάσσονται κατά τρόπο εξαιρετικό. Οι άνθρωποι είναι εδώ, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και κάνουν ό,τι πρέπει για να φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας», σημείωσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά των συνόρων, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως συνεχώς αυξομειώνεται, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως είναι δεδομένο ότι υπάρχει μια οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα. «Από κει και πέρα εμείς κάνουμε τη δουλειά μας», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ σε ερώτηση για βανάκια που πραγματοποιούν συλλήψεις μεταναστών στο ελληνικό έδαφος, τα οποία δεν φέρουν πινακίδες και οι άνδρες έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους σχολίασε: «Το κράτος δουλεύει για να προστατέψει τα σύνορα».

Στη συνέχεια ο υπουργός, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου πραγματοποίησαν μία βόλτα εντός του χωριού, όπου συνομίλησαν με κατοίκους.