Skip to main content

Παναγιωτόπουλος: Τα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων

Τα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού, ανά Γενικό Επιτελείο, που αφορούν στο μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό, παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Τα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού, ανά Γενικό Επιτελείο, που αφορούν στο μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό, παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Αναστολή καθηκόντων και απλήρωτοι στρατιωτικοί λόγω μη εμβολιασμού τους», ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η ενημέρωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και τη θετική επίπτωσή του στην εξέλιξη της πανδημίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γεγονός που αποδεικνύεται -εκτός των άλλων- και από τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού:

Γενικό Επιτελείο Στρατού: 63,51%
Γενικό Επιτελείο Ναυτικού: 72,59%
Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας: 62,23%

«Ουσιαστικά, όμως, το ποσοστό ανοσοποίησης είναι πολύ μεγαλύτερο εάν προστεθούν και οι νοσήσαντες, οι οποίοι διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης», πρόσθεσε.

Με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, εξήγησε ο υπουργός, «από τον Δεκέμβριο του 2020, απεστάλη προς τα Γενικά Επιτελεία έγγραφο με συνημμένο το εγχειρίδιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας». «Το εγχειρίδιο χρησιμοποιήθηκε για την ενημέρωση του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων», σημείωσε.

Επιπλέον, από την 5η Νοεμβρίου φέτος, όπως επεσήμανε ο ίδιος, «ενημερώθηκαν αρμοδίως τα Γενικά Επιτελεία περί της διάθεσης τρίτης δόσης εμβολίου και συνακόλουθα έλαβε χώρα ενημέρωση όλου του προσωπικού».

«Οι ενημερώσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε τακτική βάση, συνδυάζονται με τα επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στον εμβολιασμό έναντι της Covid-19, ενώ παράλληλα προτρέπεται το προσωπικό να συμμετάσχει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας», κατέληξε, στην απάντησή του, κ. Παναγιωτόπουλος.