Skip to main content

Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για την απόκτηση των F-35 - Στην Αθήνα αμερικανικό κλιμάκιο

Ο υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση σήμερα με στελέχη του Προγράμματος (JSF PO - Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35.

Άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία απόκτησης των αεροσκαφών F-35, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

O υπουργός είχε συνάντηση σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2022 με στελέχη του Προγράμματος (JSF PO - Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης υπογράμμισε ότι, σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, η διαδικασία απόκτησης των F-35 θα ξεκινήσει άμεσα και θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών. Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και την διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων.