Skip to main content

Παναγιωτόπουλος: Το «Βέλος» θα παραμείνει ελλιμενισμένο στη Θεσσαλονίκη

Όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας υπάρχουν πολλά αιτήματα για τον ελλιμενισμό του πλοίου και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Τι πρόκειται να γίνει

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα «Α/Τ ΒΕΛΟΣ: το ανεκτίμητης ιστορικής αξίας μνημείο της σύγχρονης Δημοκρατίας μας και του αντιδικτατορικού αγώνα άξιων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, απαξιώνεται και κινδυνεύει».

Ο ΥΕΘΑ στην απάντησή του τόνισε ότι το Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα αντιτορπιλικό (A/T) «ΒΕΛΟΣ» πρόκειται να παραμείνει ελλιμενισμένο στο λιμένα Θεσσαλονίκης και να εξετασθεί η μετακίνησή του με νεότερο, καθώς το ΓΕΝ έχει γίνει αποδέκτης πολλών αιτημάτων για τον ελλιμενισμό του Πλοίου από διάφορες ελληνικές πόλεις, ενώ η επιστροφή του στο Φλοίσβο θα πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι «ο σκοπός της παρατεινόμενης παρουσίας του Μουσείου Αντιδικτατορικού Αγώνα (ΜΑΑ) αντιτορπιλικού (Α/Τ) ΒΕΛΟΣ στη Θεσσαλονίκη, είναι η ενδυνάμωση των δεσμών των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας με την ναυτική μας παράδοση και η περαιτέρω ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα του πλοίου αφενός ως μοναδικού Α/Τ τέτοιου τύπου αφετέρου ως μνημείου αντιδικτατορικού αγώνα.