Skip to main content

Παναγιωτόπουλος:Συνεχίζουμε συγκεντρωμένοι τον αγώνα για πιο αποτρεπτικές ένοπλες δυνάμεις

Συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης η τεράστια προσπάθεια που γίνεται για πιο αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις , δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

«Θα συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι, με κάθε ικμάδα των δυνάμεων μας, τις προσπάθειές μας για ακόμη καλύτερες, ακόμη πιο αποτρεπτικές Ένοπλες Δυνάμεις». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας με την ευκαιρία του εορτασμού του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχάηλ στο Μέγαρο Μουσικής.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, μίλησε για τις καθημερινές δοκιμασίες και «το δράμα του άμαχου πληθυσμού» αλλά και για τη σημασία που έχει για κάθε χώρα «να διαθέτει ικανές Ένοπλες Δυνάμεις».
«Είναι», είπε, «συνειδητή απόφαση αυτής της κυβέρνησης η τεράστια προσπάθεια που γίνεται για πιο αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις».

Εξήγησε ότι καταβάλλονται καθημερινά προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Αεροπορίας, Ναυτικού και Στρατού.

Επίσης, έδωσε έμφαση στη «στρατηγική σημασία» του εκπαιδευτικού κέντρου στην Καλαμάτα και τη σύμπραξη της Πολεμικής Αεροπορίας με «την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, μια από τις κορυφαίες στον κόσμο».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι η Πολεμική Αεροπορία κινείται «με γνώμονα την προοπτική και το όραμα».

Ακόμη, αναφέρθηκε «στην πρόσκτηση των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, στην αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην εκδοχή Viper, τη λειτουργία του εκπαιδευτικού κέντρου στην Καλαμάτα, την προοπτική απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F-35» αλλά και τη στελέχωση της Πολεμικής Αεροπορίας «με νέο και ταλαντούχο προσωπικό».
«Διαμορφώνουν», επισήμανε, «προσφορές συνθήκες να συνεχίσουν οι αεροπόροι μας τη λαμπρή παράδοση του όπλου τους».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς τόνισε ότι η Πολεμική Αεροπορία «καλείται για δεκαετίες, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της αντίστασης και της αποτροπής».

Ξεκαθάρισε ότι η Πολεμική Αεροπορία έχει εισέλθει «στην επόμενη τεχνολογική εποχή» μέσα από ένα «τεράστιο αλλά αναγκαίο πρόγραμμα εξοπλισμού και αναβάθμισης» με στόχο «τη μεγιστοποίηση της αποτρεπτικής ισχύος αλλά και της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μουσικό πρόγραμμα με τη μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας και τους καλλιτέχνες Μελίνα Ασλανίδου, Αναστασία Ζαννή και Βασίλη Σκουλά.
Στο Μέγαρο Μουσικής είχαν προσκληθεί παιδιά από ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, τον Έβρο, το Καστελλόριζο και την Κρήτη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων βουλευτές, πρέσβεις, δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ