Skip to main content

Παναγόπουλος: Ο Ασπρόπυργος δεσμεύει τον Άρη, καμία τύχη η προσφυγή

Ο γνωστός νομικός τόνισε πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν καμία τύχη στο CAS καθώς δεν ισχύει για εκείνους καμία περίπτωση αλλαγής του ΑΦΜ.

Δεσμευμένος από την υπόθεση της ΠΑΕ Ασπρόπυργου φαίνεται πως είναι ο Άρης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ρ/σ «Metropolis», ο Γιώργος Παναγόπουλος.

Μάλιστα, ο γνωστός νομικός τόνισε πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν καμία τύχη στο CAS καθώς δεν ισχύει για εκείνους καμία περίπτωση αλλαγής του ΑΦΜ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Παναγόπουλος:

Για την απόφαση να γίνει με κόσμο ο τελικός κυπέλλου: «Δεν ξέρω με πόσο κόσμο θα γίνει ο τελικός».

Για την υπόθεση του Άρη: «Όταν φώναζα εγώ για την ΑΕΚ, τη Λάρισα και τον Άρη δεν με άκουγαν. Ήμουν από τους πρώτους που έλεγα ότι δεν γίνεται να μην πληρώσουν τα χρέη τους αυτές οι ομάδες διότι από το 2009 έχει μπει στην ΕΠΟ σχετική διάταξη που απαγορεύει οποιαδήποτε αλλαγή ΑΦΜ, χρώματος, επωνυμίας και ό,τι άλλο στοιχείο που έχει σκοπό να μην πληρώσει η ΠΑΕ τα οφέλη που έχει. Αυτό η ΕΠΟ το έπνιγε και έφτιαχνε τους κανονισμούς κατά το δοκούν και αφαιρούσε τη διάταξη του ΚΑΠ που έλεγε ότι οι ομάδες που ανεβαίνουν πρέπει να πληρώσουν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει κανονισμός στην ΕΠΟ όπου υπάρχει ρητός όρος που λέει ότι όσες ομάδες ανεβαίνουν θα πρέπει να πληρώσουν το 50% των χρεών τους που είχαν τελεσίδικες αποφάσεις από το 2011. Με τις αποφάσεις του οργάνου της FIFA ήρθε μια επικύρωση ποινών σε αποφάσεις που προϋπήρχαν από το 2011 διότι ο Σιστόν και οι λοιποί παίκτες δεν είναι τώρα. Οι υποθέσεις αυτές είναι ανοιχτές αυτή τη στιγμή. Για αυτά λοιπόν η FIFA είναι ενήμερη.

Ισχύει απόλυτα και επικυρώθηκε από την υπόθεση του Ασπρόπυργου. Υπάρχει αμετάκλητη απόφαση που εφαρμόστηκε ήδη. Η ΠΑΕ Ασπρόπυργος δεσμεύει την περίπτωση του Άρη».

Για την προσφυγή του Άρη στο CAS: «Όλα είναι ένα δικαστήριο. Ο Άρης δεν έχει καμία τύχη νομικά καθώς το CΑS έχει αποφασίσει ανάποδα από ότι ισχύει στην Ελλάδα. Δηλαδή δεν ισχύει για αυτούς καμία περίπτωση αλλαγής του ΑΦΜ. Μην αποκλείετε το γεγονός αυτή η απόφαση της FIFA να είναι μέσα στο πλαίσιο του γενικότερου τρόπου της αναδιάρθρωσης».