Skip to main content

Παναθηναϊκός-Άρης 1-0

Ο Παναθηναϊκός νίκησε1-0 τον Αρη στον τελικό του Κυπέλλου hellas online και έφτασε στο 8ο νταμπλ της ιστορίας του και πρώτο μετά το 2004.Οι κίτρινοι ήταν παθιασμένοι, πάλεψαν μέχρι τέλους, αλλά δεν κα
Η ποιότητα ξεχείλιζε στις αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων, με τα πλάνα των δύο προπονητών να μαρτυρούν επιθετικούς προσανατολισμούς. Ο τυπικά γηπεδούχος Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, Σπυρόπουλο αριστερά, Βύντρα δεξιά, Κατσουράνη - Καντέ στο κέντρο της άμυνας, τον Νίνη σε ελεύθερο ρόλο μπροστά από τα αμυντικά χαφ Ζιλμπέρτο - Σιμάο και τους Λέτο - Σαλπιγγίδη να πλαισιώνουν στην επίθεση τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Κούπερ επέλεξε την ενδεκάδα που είχε βάλει τέλος στα όνειρα του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου, με μοναδική αλλαγή τον Κρίστι Βανγκέλι, στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του τιμωρημένου Αράνο. Ο Σηφάκης κάτω από τα δοκάρια, ο Νέτο δεξί μπακ, Γκιάρο και Νασούτι στο κέντρο της άμυνας, Πρίττας - Ναφτί αμυντικά χαφ, Τόνι Κάλβο αριστερά, Μεριέμ δεξιά και επιθετικό δίδυμο οι Κόκε - Κάμπορα.

Ο Αρης φάνηκε καλά διαβασμένος, μπλοκάροντας το δημιουργικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του τριφυλλιού να ψάχνουν να μακρινές μπαλιές τον Σισέ. Αντίθετα, οι «κίτρινοι» είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, κρατώντας απασχολημένους τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά τον Τζόρβα.

Το παιχνίδια άναψε στο τετράλεπτο 22`-25`, με τις δύο ομάδες να έχουν από μια μεγάλη ευκαιρία και τους δύο πορτιέρο να πραγματοποιούν εκπληκτικές επεμβάσεις. Στο 22` ο Σηφάκης έσωσε την εστία του με διπλή απόκρουση σε απανωτά σουτ των Νίνη - Σαλπιγγίδη και ο Τζόρβας έδιωξε με τα γόνατα εν κινήσει σουτ του Νασούτι από το ύψος του πέναλτι.

Από το 25ο λεπτό οι Λέτο - Ναφτί επιδόθηκαν σε κοκορομαχίες, ενώ δεν έλειψαν τα γαλλικά, τα τραβήγματα και τα σπρωξίματα, κυρίως όταν η μπάλα παιζόταν αλλού. Ο εκνευρισμός του αργεντινού τού βγήκε στο 40`, όταν έκανε αχρείαστο σκληρό φάουλ στον Μεριέμ στο χώρο του κέντρου και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Νωρίτερα, δύο καλές φάσεις για λογαριασμό του Παναθηναϊκού προήλθαν από την τεχνική και τα ρήγματα που δημιούργησε ο Λέτο από αριστερά, αλλά δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αρης έδωσε χώρους στον Παναθηναϊκό, ο οποίος τους εκμεταλλεύτηκε, ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο στο ρυθμό του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι έδιναν έμφαση στα μετόπισθεν, άφησαν το πρέσινγκ ψηλά και περιορίζονταν σε αντεπιθέσεις, τις οποίες ανέκοπταν εύκολα οι παίκτες του τριφυλλιού.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Νίκος Νιόπλιας άνοιξε το πρώτο του χαρτί στο πόκερ τακτικής, βάζοντας τον Καραγκούνη αντί του Σαλπιγγίδη και περνώντας δεξιά τον Νίνη.

Οι φωτοβολίδες ήταν της μόδας πριν την έναρξη του αγώνα και μια από αυτές... έσκασε στο 63`. Ο Σεμπάστιαν Λέτο με ένα εκπληκτικό σουτ από 35 μέτρα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σηφάκη, κάνοντας το 1-0 και δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχος και στον τομέα της ψυχολογίας.
Αμέσως μετά το γκολ του Λέτο, ο Νίκος Νιόπλιας απέσυρε τον Νίνη βάζοντας στη θέση του τον Στέργο Μαρίνο και ο Κούπερ πέρασε στο παιχνίδι τον Χαβίτο αντί του Μεριέμ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός τεχνικός θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αντικατέστησε τον Ναφτί με τον Φερνάντεζ.

Ο αιφνιδιασμός των φιλοξενουμένων από το γκολ που δέχτηκαν, φάνηκε στη συνέχεια, καθώς προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσουν στην περιοχή του Τζόρβα, κι όταν το έκαναν στο 76`, ο Κόκε έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ, όπως έκανε και ο Νέτο στις καθυστερήσεις.