Skip to main content

Παναθηναϊκός: Έσπασε το σερί του ΠΑΟΚ και κράτησε το δικό του

Η άμυνα - ατσάλι που έχουν δημιουργήσει οι «πράσινοι» έβαλε στοπ στο μεγάλο σερί του Δικεφάλου και διαφύλαξε ένα ρεκόρ δεκαετιών για το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ και η ομάδα του Γιώργου Δώνη επικράτησε δίκαια με 2-0. Μια νίκη και κυρίως ένα σκορ που έχουν τη δική τους σημασία.

Αυτό γιατί οι «πράσινοι» κράτησαν στο μηδέν τους πρωταθλητές διαφυλάσσοντας έτσι ένα δικό τους ρεκόρ που κρατάει πάνω από μισό αιώνα. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ είχε 56 σερί ματς στα οποία σκόραρε ανελλιπώς και στο 57ο, αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό, μπήκε τέλος στο σερί του. Έτσι δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 57 ματς που είχε ο χθεσινός του αντίπαλος από τον Μάρτιο του 1963 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1965, όταν σταμάτησε σε ένα 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Όσο για το σερί του ΠΑΟΚ, είχε ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου του 2018 όταν είχε νικήσει με 2-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με τελευταίο ματς χωρίς γκολ, το περιβόητο κόντρα στην ΑΕΚ, στις 11 Μαρτίου του 2018.

Πέντε σερί ματς χωρίς να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έφτασε τις πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ. Πλέον μετράει 466 λεπτά με μηδέν παθητικό και τελευταίος που σκόραρε κατά των «πράσινων» είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 74ο λεπτό του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα ματς είναι: το 3-0 με Πανιώνιο, το 1-0 στην Ξάνθη, το 3-0 με τον Ατρόμητο, το 2-0 στην Λάρισα και φυσικά το 2-0 επί του ΠΑΟΚ. Την προηγούμενη φορά που είχε πετύχει πέντε σερί νίκες ήταν στο ξεκίνημα του περσινού πρωταθλήματος όταν είχε νικήσει κατά σειρά την Ξάνθη (0-1), τη Λαμία (3-1), την ΑΕΛ (1-3), τον Λεβαδειακό (3-0) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1), μέχρι να έρθει ισόπαλος με τον Αστέρα στην Τρίπολη (1-1) στην έκτη αγωνιστική.

Τελευταία φορά που για πέντε σερί ματς πρωταθλήματος δεν δέχθηκε γκολ ο Παναθηναϊκός, ήταν στα playoffs της περιόδου 2014/15. Τότε οι «πράσινοι» δεν είχαν δεχτεί κανένα γκολ στα πέντε πρώτα από τα έξι αυτά παιχνίδια με Αστέρα (0-4, 0-0), Ατρόμητο (2-0) και ΠΑΟΚ (0-1, 2-0) μέχρι να χάσουν την τελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι (2-0).