Skip to main content

Πανδαιμόνιο στη Βουλή μεταξύ Πολάκη και Μπούγα (vid)

Αφορμή αποτέλεσαν τα όσα είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, που μάλιστα ολοκλήρωσε με μια μαντινάδα.

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Αφορμή αποτέλεσαν τα όσα είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας. "Δεν αξίζετε σε αυτή τη χώρα να κυβερνάτε με αυτόν τον τρόπο. Κλείνω με τον αγαπημένο μου τρόπο που είναι μια μαντινάδα που σας την αφιερώνω. Όπου δη, επειδή νομίζετε ότι με αυτά όλα που κάνετε θα μας φοβίσετε και θα μας κάνετε να υποχωρήσουμε. Σας λέω το εξής και το λέω και σε όλο τον κόσμο που στήριξε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ , που θα τις ξαναστηρίξει και που πολύ σύντομα θα κληθούμε να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τις τύχες της χώρας . Σαν πληγωθεί ο αετός, να μην τον ελυπάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι", ανέφερε.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μπούγας ο οποίος απάντησε: "Κύριε Πολάκη συνεχίστε έτσι, μην σταματάτε. Συνεχίστε να αντιπολιτεύεστε τη ΝΔ με τον τρόπο που το κάνατε σήμερα και το κάνετε συνεχώς. Και βέβαια επειδή κάθε φορά που ο κ. Πολάκης ανεβαίνει στο βήμα και απευθύνεται στη ΝΔ είτε με μαντινάδα, είτε με το η δεύτερη φορά αριστερά θα είναι αλλιώς, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ,φροντίζει να εκτοξεύει μια απειλή, όλα αυτά παραπέμπουν στο γνωστό "θα ξαναρθούμε και θα τρέμει η γη".

O κ. Πολάκης αντέδρασε και για αρκετά λεπτά στη βουλή επικράτησε πανδαιμόνιο, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου. "Ντροπή να το σκέφτεστε και να το υπονοείτε" είπε ο κ. Μπούγας ζητώντας από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει.

"Θα ανακαλέσει ο κ. Πολάκης για το αλλιώς την επόμενη φορά αριστερά και το ο αετός θα εκδικηθεί και μετά θα το συζητήσουμε.. Δεν ερμηνεύω τίποτα, μπορεί να παραπέμπει εκεί, αυτό είπα και μόνο. Όταν βρίζετε συνέχεια και απειλείτε δεν μπορεί να μένουμε απαθείς. Να προσέχει όποιος χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις γιατί γίνονται συνειρμοί"." είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν από τα έδρανα.

Ο κ. Αθανασίου προσπαθούσε να ρίξει τους τόνους καλώντας όλες τις πλευρές να ηρεμήσουν.