Skip to main content

Πανελλαδικές 2017: Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Συνολικά 104.965 υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίοι διεκδικούν 70.726 θέσεις.

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών, καθώς τα αποτελέσματα των Πανελληνίων αναρτήθηκαν σήμερα το πρωί από το υπουργείο Παιδείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα  Λύκεια, εντός της ημέρας.

Επίσης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα αποτελέσματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Συνολικά 104.965 υποψήφιοι για τα ΑΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίοι διεκδικούν 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 για τα Πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ, δηλαδή δηλαδή δύο στους τρεις υποψηφίους θα πάρουν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αναλυτικά:

Βάσεις ΓΕΛ Ημερήσια
Βάσεις ΓΕΛ Εσπερινά
Βάσεις ΕΠΑΛ Εσπερινά
Βάσεις ΕΠΑΛ Ημερήσια
Βάσεις Αλλογενών (Ευρωπ. Ένωσης)
Βάσεις Αλλογενών (Εκτός Ευρωπ. Ένωσης)
Βάσεις 10% ΕΠΑΛΒ 2015
Βάσεις 10% ΕΠΑΛΒ 2016
Βάσεις 10% ΕΠΑΛ 2016
Βάσεις ΕΠΑΛΑ 2015