Skip to main content

Πανελλαδική 24ωρη απεργία από εργαζομένους ΚΕΘΕΑ - Τα αιτήματά τους

Οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη οργάνωσαν παράλληλα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το ΚΕΘΕΑ Προμηθέας στα Λαδάδικα.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ ζητώντας έναν ενιαίο κανονισμό εργασίας, ο οποίος θα προσφέρει ίσα δικαιώματα σε όλους τους εργαζομένους του κέντρου. 

Οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη οργάνωσαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το ΚΕΘΕΑ Προμηθέας στα Λαδάδικα. 

Όπως υπογράμμισε ο Δημήτρης Τσιγγάνης, μέλος του ΔΣ συλλόγου εργαζομένων, αναφέρει πως τα αιτήματα δεν είναι μισθολογικά αλλά αναφέρονται κυρίως σε ίσα δικαιώματα εργαζομένων, στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας που δυσκολεύει το έργο του οργανισμού, και στην πληρωμή υπερωριών και ωρών εργασίας τις αργίες. Όπως αναφέρει ο κ. Τσιγγάνης, η διαμαρτυρία των εργαζομένων δεν απευθύνεται μόνο στη διοίκηση αλλά και στο κράτος καθώς το κέντρο είναι υποστελεχωμένο και η χρηματοδότηση έχει μειωθεί τον τελευταίο καιρό.

Η Γεωργία Χριστοφορίδου, επίσης εργαζόμενη του Κέντρου, αναφέρθηκε στη διαδικασία αξιόλογησης για την οποία δήλωσε πως οι εργαζόμενοι ζητούν να είναι διαφανής.

Ο κ. Τσιγγάνης τόνισε ακόμα πως το κέντρο ενδιαφέρεται για τους ωφελούμενους και για αυτόν τον λόγο σπάνια γίνονται τέτοιες κινήσεις. «Την τελευταία φορά που κάναμε απεργία ήταν πριν από 14 χρόνια», σημείωσε.