Skip to main content

Πανελλήνιες 2019: Οι πρώτοι των πρώτων σε όλη τη χώρα

Όσοι πρώτευσαν - Το σχολείο στη Θεσσαλονίκη με 100% επιτυχία στις Πανελλήνιες - Η 47χρονη νοσηλεύτρια από τη Λάρισα που γίνεται γιατρός

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα ολοκληρώνεται ένας μακρύς αγώνες για χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Αμέσως μετά τις γενικές διαπιστώσεις για το ύψος του βαθμού εισαγωγής στις σχολές -φέτος παρατηρήθηκε σημαντική πτώση σε όλες σχεδόν τις σχολές- αποκαλύπτονται οι προσωπικές ιστορίες μαθητών που κατάφεραν να διακριθούν από τις φετινές εξετάσεις.

Εκείνοι που αρίστευσαν ανά την Ελλάδα στις Πανελλήνιες

Ανάμεσά τους, η Μαρία Τσαμαδιά από το 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας που συγκέντρωσε ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στις Πανελλήνιες και έτσι πέρασε δεύτερη στην Οικονομική Σχολή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΑΣ). «Ο στόχος επετεύχθη! Το Οικονομικό της ΣΣΑΣ ήταν από την αρχή ο στόχος μου και νομίζω ότι και η τελική σειρά δικαίωσε την προσπάθειά μου», δήλωσε η 17χρονη μαθήτρια, που ευχαρίστησε μέσω του lamiareport τους καθηγητές της για την υποστήριξη.

Στο Λύκειο Νέας Ιωνίας Βόλου φοιτούσε από την πλευρά της η Ευανθία Λεφάκη, η οποία με 19.186 μόρια πέρασε δεύτερη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η μαθήτρια, σύμφωνα με το taxydromos.gr, περνά πρώτη ανάμεσα στους πρώτους στον νομό Μαγνησίας.

Το σχολείο στη Θεσσαλονίκη με 100% επιτυχία στις Πανελλήνιες

Το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης δεν είναι υπερήφανο για έναν μόνο μαθητή του. Με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, το δημόσιο σχολείο αναφέρει πως οι μαθητές του πέρασαν όλοι σε ανώτατες σχολές, συμπληρώνοντας ότι ήταν όλες «υψηλής ζήτησης και μεγάλης δυσκολίας».

Η 44χρονη με τα 19.253 μόρια από την Κοζάνη

Μητέρα τεσσάρων παιδιών από την Κοζάνη εισέρχεται πρώτη στο Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Πτολεμαΐδα, ενώ την 4η θέση στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής καταλαμβάνει μαθητής του 4ου ΓΕΛ από τον Κρόκο Κοζάνης, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ο οποίος κατόρθωσε να γράψει 19,9 στα Μαθηματικά, χωρίς καμία φροντιστηριακή βοήθεια!

H 44χρονη Σωτηρία Τσίτσαρη-Τριανταφύλλου, μητέρα τεσσάρων παιδιών, επέλεξε το νεοσύστατο τμήμα Εργοθεραπείας στην Πτολεμαΐδα προκειμένου, όπως λέει, να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της. Έλαβε τη μεγάλη απόφαση να φοιτήσει στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης προκειμένου να καταφέρει ό,τι δεν μπόρεσε στη νεανική της ηλικία. Δύο από τα παιδιά της, ήδη, σπουδάζουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ο γιος της, το τρίτο παιδί της οικογένειας, ετοιμάζεται φέτος για τις πανελλαδικές, με στόχο να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει δημοσιογράφος.

Ο μαθητής από τον Κρόκο που έγραψε 19,9 στα μαθηματικά

Το δικό του όνειρο κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ο Δημήτρης Βόγδος, μαθητής του 4ου ΓΕΛ από τον Κρόκο Κοζάνης, ο οποίος συγκέντρωσε 19.253 μόρια και εισέρχεται 4ος στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής. Ο Δημήτρης Βόγδος, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την προσπάθειά του καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τα συναισθήματα ικανοποίησης που νιώθει για την επιτυχία του. «Θέλω να πω σε όσους δοκιμάζουν τον εαυτό τους στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια που κάνουν», λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας τη χαρά που σκόρπισε η είδηση της επιτυχίας του στους γονείς και τα αδέλφια του.

Σε ό,τι αφορά, δε, την επιλογή του, εξήγησε πως είναι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του, που τον οδήγησε στη Στρατιωτική Ιατρική, η οποία, όπως τονίζει, «συνδυάζει την Ιατρική με άλλα χαρακτηριστικά».

Η 47χρονη νοσηλεύτρια από τη Λάρισα που γίνεται γιατρός

Στην Ιατρική Λάρισας, την πρώτη και μοναδική της επιλογή, μπήκε η 47χρονη απόφοιτη του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, Σμαράγδα Λιάτσικου, η οποία συγκέντρωσε 19.435 μόρια και εισάγεται στη μοναδική σχολή που είχε συμπληρώσει στο Μηχανογραφικό της. Η ίδια μίλησε στο magnesianews μόλις ενημερώθηκε για την επιτυχία της κατά τη διάρκεια της δουλειάς της:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, δεν μπορώ καν να περιγράφω τη χαρά μου. Είχα βάλει μόνο μία σχολή στο Μηχανογραφικό μου και αυτή ήταν η Ιατρική Λάρισας. Πριν λίγο έμαθα ότι εισάγομαι πρώτη», ανέφερε χαρακτηριστικά η 47χρονη αριστούχος.

Η Σμαράγδα Λιάτσικου είναι εργαζόμενη σε ιδιωτική κλινική της πόλης, ως Βοηθός Νοσηλεύτρια και μητέρα δύο παιδιών 21 και 19, και κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που είχε αφήσει στη μέση και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στο σχολείο και τώρα εισάγεται στη σχολή που ήθελε την Ιατρική Λάρισας.

Οι μαθητές που ξεχώρισαν από την Κρήτη στις Πανελλήνιες

Ο Μανώλης Αρχοντάκης, μαθητής του 2ου Λυκείου Χανίων, με συστηματικό διάβασμα συγκέντρωσε 19.140 μόρια, στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, πετυχαίνοντας την εισαγωγή του στη Σχολή Ικάρων, στο τμήμα των ιπτάμενων.

Ο ίδιος δήλωσε στο flashnews.gr ότι είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να εισαχθεί στην πρώτη του επιλογή και μάλιστα μπήκε πρώτος στο τμήμα. Όπως αναφέρει, ήθελε από το νηπιαγωγείο κιόλας να γίνει πιλότος και είναι περήφανος που θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Με 19.189 μόρια, η Σίσσυ Γλακουσάκη από την Κρήτη εισέρχεται με τη σειρά της σε μια από τις πρώτες σχολές προτίμησής της, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Η 18χρονη μαθήτρια μίλησε στη neakriti για την επίδοσή της στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που πέρασα σε αυτή τη σχολή. Ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό και κατάφερα να μπω. Δεν το περίμενα βέβαια ότι θα μπω τρίτη στη σχολή μου», λέει η Σίσσυ.

Οπως αναφέρει η μαθήτρια, επέλεξε αυτή τη σχολή γιατί «και οι δύο μου γονείς είναι πολιτικοί μηχανικοί. Κατά κάποιον τρόπο είχα ζήσει τη δουλειά και μου άρεσε. Μετά είδα και τα μαθήματα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με ενδιέφεραν και την επέλεξα».