Skip to main content

Πανελλήνιες εξετάσεις και διαχείρηση του άγχους των παιδιών

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας και επαγγελματικού προσανατολισμού δίνει συμβουλές για το πώς να διαχειριστούμε το άγχος τις απαιτητικές αυτές ημέρες.

Της Φωτεινής Καμπουρίδου

Με την πανδημία να οδεύει στο τέλος της σιγά σιγά και σταδιακά, ο καθένας από εμάς προσπαθεί να θυμηθεί και να μπορέσει να ξαναμπεί στους ρυθμούς της παλιάς φυσιολογικής ζωής. Με το σταδιακό άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων, ήρθε και η επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι πρωταγωνιστές της σχολικής χρονιάς είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου οι οποίοι μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το άγχος τόσο των μαθητών όσο και των γονέων είναι ούτως ή άλλως αυξημένο όπως κάθε φορά, με την διαφορά ότι φέτος όπως και πέρυσι, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με διαφορετικές συνθήκες. Καθώς η φετινή χρονιά ήταν παραπάνω στρεσογόνα λόγο του ιού, υπάρχει επιπλέον ανάγκη για υποστήριξη στους μαθητές που παράλληλα με τις εξετάσεις είχαν να αντιμετωπίσουν την καραντίνα αλλά και την ιδιαίτερη ηλικία της εφηβείας τους.

Διβάστε όλες τις συμβουλές στη Vwoman.gr