Πέμπτη 2 Απριλίου 2020
x

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο της Δαμασκού και το Πανεπιστήμιο Al Baath στη Χομς.

Το Πανεπιστήμιο της Δαμασκού και το Πανεπιστήμιο Al Baath στη Χομς της Συρίας επισκέφθηκε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Παρευξείνιων και Μεσογειακών Μελετών (ΔΕΠΑΜΕΜ), Αναπληρωτής Καθηγητής Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του Ακαδημαϊκού Δικτύου Παρευξείνιας Ζώνης και Ανατολικής Μεσογείου (Black Sea and Eastern Mediterranean Academic Network - BSEMAN) και της συμμετοχής του Αριστοτελείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Scholars at Risk – SAR.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, διερευνήθηκε η δυνατότητα πιο ενεργής συμμετοχής στο Δίκτυο BSEMAN του Πανεπιστημίου Al Baath και η ένταξη στο ίδιο Δίκτυο του Πανεπιστημίου της Δαμασκού. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η σύναψη διμερών συμφωνιών για την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας και την αξιοποίηση προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών και Καθηγητών.

Ο κ. Ζαρωτιάδης μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019, επισκέφτηκε τη Διεύθυνση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον Κλάδο του Τουρισμού στη Συρία και συζήτησε τους τρόπους συνεργασίας και υποστήριξης, όπως, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη διακρατικής πρακτικής άσκησης, την παροχή εξειδικευμένων σεμιναρίων μέσα από τις δομές του ΑΠΘ, όπως το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ), και τη μεταφορά σχετικής τεχνογνωσίας και βιβλιογραφίας από την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το Ακαδημαϊκό Δίκτυο Παρευξείνιας Ζώνης και Ανατολικής Μεσογείου (Black Sea and Eastern Mediterranean Academic Network - BSEMAN) ιδρύθηκε πριν από ενάμιση χρόνο με πρωτοβουλία του ΑΠΘ, ενώ το Παγκόσμιο Δίκτυο Scholars at Risk – SAR έχει ως σκοπό την υποστήριξη των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας ανά τον κόσμο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ