Skip to main content

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Σπούδασε την πρώτη σου επιλογή

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί ιδανική επιλογή που συνδυάζει την άριστη ακαδημαϊκή γνώση με τη δυνατότητα για μία αξέχαστη φοιτητική ζωή.

Στον απόηχο ενός έντονου αλλά συνάμα διαφορετικού καλοκαιριού λόγω της πανδημίας, έφτασε η στιγμή που οι μέχρι πρότινος μαθητές θα κληθούν να πάρουν μία απόφαση που θα καθορίσει τα επόμενα χρόνια τους αλλά και πολύ πιθανώς τα πρώτα τους βήματά στην επαγγελματική τους καριέρα. Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αρκετοί θα είναι οι υποψήφιοι που θα στραφούν σε ιδρύματα του εξωτερικού για να διευρύνουν τις γνώσεις τους αλλά και για να ζήσουν μία ξεχωριστή ακαδημαϊκή εμπειρία. Άλλωστε, οι περισσότεροι νέοι που επιλέγουν ακαδημαϊκά ιδρύματα εκτός συνόρων το κάνουν για να μπορέσουν να ακολουθήσουν το όνειρό τους και να σπουδάσουν αυτό που ήταν όντως η πρώτη τους επιλογή.

Και εδώ, όμως, έρχεται η στιγμή της απόφασης, του μεγάλου αυτού διλήμματος, μπροστά στο οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι όλο και περισσότεροι μελλοντικοί φοιτητές: Να επιλέξουν ένα πανεπιστήμιο της Βρετανίας, ειδικά μετά το Brexit, ή να κατευθυνθούν προς μία χώρα που τα δίδακτρα και τα κόστη ζωής να είναι πολύ πιο προσβάσιμα, αλλά το επίπεδο σπουδών να είναι εφάμιλλο κορυφαίων διεθνών πανεπιστημίων.

Τη λύση έρχεται να δώσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη νότια Ευρώπη με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική, καθώς και το μεγαλύτερο εκτός Ελλάδος με γλώσσα διδασκαλίας την ελληνική.

Ποιο είναι όμως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και για ποιον λόγο αποτελεί ιδανική επιλογή που συνδυάζει την ακαδημαϊκή γνώση με την παροχή μιας ιδιαίτερης φοιτητικής ζωής;

Ψηλά στις Παγκόσμιες Κατατάξεις και Αξιολογήσεις

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για σπουδές εκτός Ελλάδας, αφού διαθέτει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς αναγνωρισμένης ακαδημαϊκής αριστείας του.

Το Πανεπιστήμιο συγκαταλέγεται στα 801-1000 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως από το Times Higher Education (THE) World University Rankings 2021, μαζί με μόλις οκτώ άλλα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι η εν λόγω κατάταξη αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη και από τις πιο έγκυρες κατατάξεις πανεπιστημίων στον κόσμο. Η κατάταξη αυτή ουσιαστικά τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στο 4% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως και αποτελεί επικύρωση της υψηλής ποιότητάς του και της εκπαίδευσης που προσφέρει.

Επιπλέον, ο παγκόσμιος οργανισμός QS World University Rankings κατατάσσει το Πανεπιστήμιο στη θέση #126 στην Περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA Region), ανάμεσα σε 3.300 πανεπιστήμια που εντάσσονται στις συγκεκριμένες περιοχές. Τα σταθερά ψηλά αποτελέσματα του Πανεπιστημίου είναι αξιοσημείωτα, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από την πλέον δυναμική ανάπτυξη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.



Το  Πανεπιστήμιο βαθμολογείται, επίσης, με 5 QS Stars για Ιδρυματική Αριστεία, ως μέρος της αξιολόγησης του QS Stars University Ratings System 2020. Αυτό αποτελεί αναγνώριση τις υποδειγματικής απόδοσής του, καθιστώντας το έτσι ως το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που επιτυγχάνει την εξαίρετη αυτή βαθμολογία, μαζί με μόνο άλλα 50 πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Πέρα από την υποδειγματική συνολική απόδοσή του, το Πανεπιστήμιο έλαβε την ύψιστη βαθμολογία (5 Αστέρων) στους σημαντικότατους τομείς της διδασκαλίας, της εργοδότησης των αποφοίτων, της διεθνοποίησης, της διαδικτυακής μάθησης/εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, της συμπερίληψης και της υλικοτεχνικής υποδομής.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως το Πανεπιστήμιο κατατάσσεται από το Times Higher Education (THE) University Impact Rankings 2021 στη θέση 32 παγκοσμίως στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα κορυφαία 401-600 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική κοινωνική και οικονομική συνεισφορά. Ως αποτέλεσμα της κατάταξης αυτής, το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στη θέση #1 στην Κύπρο και στην Ελλάδα στον σημαντικό αυτό τομέα, και μεταξύ των 15 κορυφαίων πανεπιστημίων της ΕΕ. Η κατάταξη αυτή αποτιμά την επιτυχία των πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Sustainable Development Goals).

Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει

Όποια και να είναι η κλίση του φοιτητή, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει την αντίστοιχη σχολή που ταιριάζει στον καθένα, γεγονός που έχει συμβάλει στην καθιέρωσή του ως την πρώτη επιλογή των φοιτητών από την Ελλάδα για σπουδές στο εξωτερικό. Οι σχολές που διαθέτει είναι οι εξής:

-Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

-Σχολή Επιστημών Αγωγής

-Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών

-Νομική Σχολή

-Ιατρική Σχολή

-Σχολή Επιστημών και Μηχανικής.

Οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι είναι αναγνωρισμένοι πλήρως και λαμβάνουν την πιστοποίησή τους από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και είναι αναγνωρισμένοι από τον ΔΟΑΤΑΠ. Επιπλέον, λαμβάνοντας τον τίτλο από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μπορεί να εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Πέραν των επενδύσεών του στην ποιοτική έρευνα και διδασκαλία που έχουν αναγνωριστεί από κορυφαίους παγκόσμιους οργανισμούς κατάταξης πανεπιστημίων, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μπορεί να προσφέρει στον φοιτητή αξέχαστα χρόνια.

Μία ξεχωριστή εμπειρία

Η ζωή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένας συνδυασμός μάθησης και ψυχαγωγίας. Αφενός οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και αφετέρου θα μπορέσουν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη πανεπιστημιακή εμπειρία συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες που άπτονται των ενδιαφέροντών τους.

Βέβαια, το να είναι κάποιος φοιτητής συνεπάγεται την έντονη επιθυμία διεύρυνσης της κοινωνικής ζωής, αλλά και της συμμετοχής σε εκδηλώσεις και ημερίδες, που, παράλληλα με τη μάθηση, θα προσφέρουν και τη δυνατότητα ένταξης στο νέο αυτό κοινωνικό σύνολο.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επιλέγουν φοιτητές που προέρχονται από 100 και πλέον χώρες του κόσμου. Τι καλύτερο, άλλωστε, να σπουδάζει κάποιος σε έναν χώρο με τόσο μεγάλη ποικιλομορφία κόσμου και μάλιστα σε ένα καινοτόμο και πολυεπίπεδο περιβάλλον μάθησης...

Σύγχρονες εγκαταστάσεις

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ στις υποδομές και εγκαταστάσεις του, ώστε να δημιουργήσει μια σύγχρονη πανεπιστημιούπολη υψηλών προδιαγραφών, η οποία αποτελείται από 20 ειδικά οικοδομημένα ή ανακαινισμένα κτήρια, συμπεριλαμβανομένων και των νέων φοιτητικών εστιών, των UNIC Residences, που συμβάλουν ουσιαστικά στην επίτευξη της απόλυτης φοιτητικής εμπειρίας. 

Ο χώρος της πανεπιστημιούπολης, καθώς και ο χώρος εκτός αυτής, προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία επιλογών! Από αθλητικές δραστηριότητες, επιλογές εστίασης, πάρτι, σινεμά και εκδρομές, μέχρι συναυλίες και νυχτερινή ζωή στην πόλη! Η απόσταση ανάμεσα στην Πανεπιστημιούπολη και το κέντρο της Λευκωσίας είναι μόλις 10 με 20 λεπτά!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κύπρος έχει κατακτήσει την πρώτη θέση ως χώρα αναφορικά με την ασφάλεια των φοιτητών (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και την 5η στην γενική κατάταξη των χωρών για μετεγκατάσταση παγκοσμίως. Ακόμα, σχετικά με την ασφάλεια εν μέσω πανδημίας, η Κύπρος ήταν από τις χώρες που έλαβε άμεσα μέτρα πρόληψης και προστασίας και έτσι ο δείκτης θνησιμότητας είναι από τους χαμηλότερους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Γίνε σήμερα μέλος της μεγαλύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας στην Κύπρο

Ενημερώσου έγκαιρα και ξεκίνα τις σπουδές σου δυναμικά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το ερχόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο. Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο είναι σε θέση να υποδεχθεί τους υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές/φοιτήτριες για το Χειμερινό εξάμηνο 2021, του οποίου τα μαθήματα ξεκινούν στις 27 Σεπτεμβρίου, είτε στην Πανεπιστημιούπολή του, είτε εξ αποστάσεως, ανάλογα με τις συνθήκες οι οποίες θα επικρατήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής και μετεγγραφής, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας: unic.ac.cy/el/apply/.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών τηλεφωνικά στο 8011002345, 210 6748293, +357 22841528 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: admissions@unic.ac.cy.