Skip to main content

Πανηγυρική δικαίωση της Voria.gr για ΠΑΟΚ και Φάις

Ο απόηχος της σπουδαίας αποκάλυψης για τον Άραβα επιχειρηματία που ενδιαφέρεται να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, αλλά και πρόσωπα και πράγματα στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ, δικαιώνουν την αποκλειστική είδηση της Voria.
Ο απόηχος της σπουδαίας αποκάλυψης για τον Άραβα επιχειρηματία που ενδιαφέρεται να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, αλλά και πρόσωπα και πράγματα στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ, δικαιώνουν εμφατικά την αποκλειστική είδηση της Voria.gr, που αναπαρήγαγαν έπειτα εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί και site πανελλήνιας εμβέλειας.

Αφού πρώτα διασταυρώσαμε την πληροφορία και βεβαιωθήκαμε από πολλές πηγές για την εγκυρότητά της, προχωρήσαμε, χωρίς την παραμικρή αναστολή, στη δημοσιοποίηση της εν λόγω είδησης, θεωρώντας ότι τούτο επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η μετάδοση της είδησης, όπως είναι φυσιολογικό, προκάλεσε πάταγο σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα, ενώ προέτρεψε τους ενασχολούμενους με τα κοινά του ΠΑΟΚ, δημοσιογράφους, να ασχοληθούν περαιτέρω με την εν λόγω αποκάλυψη.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά τη δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος του Άραβα επιχειρηματία  να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, δεν προχώρησε σε καμία διάψευση, καθώς ο Θοδωρής Ζαγοράκης γνώριζε πως κάποια στιγμή θα γίνουν γνωστές οι επαφές του με τον γόνο μιας εκ των πλουσιότερων οικογενειών στο Κατάρ.

Η επιφυλακτική στάση του προέδρου του Δικεφάλου, ωστόσο, πηγάζει από την τροπή που πήραν ανάλογες υποθέσεις στο παρελθόν, δεδομένου ότι η πρόθεση του 37χρονου επιχειρηματία να επενδύσει στον ΠΑΟΚ απέχει ακόμη από την πραγμάτωση της. Επίσης, η ομάδα βρίσκεται σε κρίσιμη αγωνιστική καμπή και ο πρόεδρος της ομάδας οφείλει να διαφυλάξει την ηρεμία του αγωνιστικού τμήματος. Γι’ αυτό και δεν προέβη, προηγουμένως, σε δημοσιοποίηση των συζητήσεων.

Η ουσία είναι, πάντως, πως το ενδιαφέρον του Οτάι Αλί Σαμαρί Φάις να προβεί στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Δικεφάλου είναι απτό, ενώ, κατά τα λεγόμενα του ίδιου, σκοπεύει σε πρώτη φάση, να βάλει 5 εκατομμύρια ευρώ στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Άραβας επιχειρηματίας, σύμφωνα με πηγές, έχει στείλει δικό του άνθρωπο να λειτουργήσει ως τοποτηρητής στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς, αρχής γενομένης από τον αγώνα του "Δικεφάλου" με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, ενώ δηλώνει οπαδός του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, η εξάμηνη φιλική σχέση που τον συνδέει με τον Θόδωρο Ζαγοράκη, με τον οποίο εθεάθη πολλές φορές να παίζει ποδόσφαιρο σε 5χ5 της πόλης, θεωρείται εχέγγυο ότι οι συζητήσεις για την πολυαναμενόμενη επένδυση θα γίνουν σε καλό κλίμα, ενώ η γνωριμία του προέδρου του Δικεφάλου με τον 37χρονο γιο του βαθύπλουτου Καταρινού επιχειρηματία, ο οποίος αποτελεί τον βασικό άξονα των αποφάσεων της οικογενείας και σκέπτεται να επενδύσει στη χώρα μας, δεν μπορεί παρά να αποτελέσει σημαντικό ατού.

Συμπερασματικά, πιστεύουμε ότι η δημοσιοποίηση της είδησης είναι προς το συμφέρον του ΠΑΟΚ, διότι, τώρα πια, όλοι τίθενται προ των ευθυνών τους και η συμφωνία ή θα κλείσει άμεσα ή θα ναυαγήσει-ώστε η διοίκηση να ξέρει πώς θα πορευτεί σε φλέγοντα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως είναι αυτό του προπονητή.