Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ IKEA ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ LOCKDOWN ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΤΡΕΧΑΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ

Τρομοκρατημένοι πελάτες σε κατάστημα της αλυσίδας ΙΚΕΑ στη Σαγκάη τρέχουν προς τις εξόδους όταν ανακοινώθηκε άμεσο lockdown.

Πανικός επικράτησε το Σάββατο σε κατάστημα της αλυσίας Ikea στη Σαγκάη, όταν οι πελάτες ενημερώθηκαν πως οι υγειονομικές αρχές της πόλης διέταξαν να μπει άμεσα lockdown, αφού εντοπίστηκε στενή επαφή με κρούσμα Covid-19 στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, δείχνουν τους τρομοκρατημένους πελάτες να τρέχουν προς τις εξόδους, να φωνάζουν και να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον, σε μια προσπάθεια να προλάβουν βγουν από το κτήριο πριν κλείσουν οι πόρτες.

Μάλιστα, αρκετοί τα έβαλαν και με τους άντρες της ασφάλειας, για να καταφέρουν να δραπετεύσουν, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως όσοιεγκλωβίστηκαν», εστάλησαν σε αίθουσες καραντίνας.

Σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, ο Zhao Dandan, αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Υγείας της Σαγκάης, δήλωσε,όπως μεταφέρει το protothema, για το συγκεριμένο περιστατικό ότι το «κατάστημα και η πληγείσα περιοχή" θα τεθούν υπό "κλειστό κύκλωμα" επιτήρησης για δύο ημέρες. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν μέσα στον χώρο, πρέπει να μείνουν δύο ημέρες σε καραντίνα και πέντε ημέρες υπό υγειονομική επιτήρηση».

Τη Δευτέρα, οι υγειονομικές αρχές της πόλης ανέφεραν έξι τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα Covid-19 στη Σαγκάη, εκ των οποίων τα πέντε ήταν ασυμπτωματικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ