Skip to main content

Πάνω 1.700 πυρκαγιές με νεκρούς κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη

Τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων 15 ετών της ΠΥ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν σήμερα στην ημερίδα «Υγεία και Ασφάλεια στο Πυροσβεστικό Σώμα»

Τέσσερις με πέντε άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από πυρκαγιές σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων 15 ετών της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι αστικές πυρκαγιές αγγίζουν τις 1.700, ενώ τραυματίζονται 30 με 35 πολίτες. Την ίδια ώρα, κατά μέσο όρο τραυματίζονται 3 με 4 πυροσβέστες.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε μιλώντας στο Radio North 98 ο αντιπύραρχος, προϊστάμενος των κεντρικών ιατρείων του πυροσβεστικού σώματος Θεσσαλονίκης Ιωάννης Τσαβδαρίδης, με αφορμή ημερίδα με θέμα «Υγεία και Ασφάλεια στο Πυροσβεστικό Σώμα» που διοργάνωσαν τα Κεντρικά Ιατρεία του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα μέσο όρο καλύτερο από αυτόν τον Ηνωμένων Πολιτειών αλλά όχι σε σχέση με αυτόν των χωρών της Δυτικής Ευρώπης.  

«Οι πυροσβέστες είναι καλά εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες και τα πρωτόκολλα. Βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην πρόληψη των πυρκαγιών. Παράλληλα, υπάρχει συνεχής προσπάθεια και πίεση προς την πολιτεία για αρτιότερο, σύγχρονο εξοπλισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, γιατί πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν και ελλείψεις και παλαιά οχήματα», πρόσθεσε ο κ. Τσαβδαρίδης.