Skip to main content

Πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή»

Τις επόμενες ημέρες θα βγει ο προσωρινός πίνακας των αποτελεσμάτων. Ακολουθεί η έκδοση της τελικής λίστας ωφελούμενων και παραλληλα η αποστολή voucher

Ολοκληρώθηκε σήμερα η υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζει το iefimerida, διαφαίνεται τόσο την ανάγκη των καταναλωτών να αποκτήσουν νέες λιγότερο ενεργοβόρες συσκευές όσο και την επιτυχία του προγράμματος για την ανακύκλωση των παλαιών συσκευών.

Συμφωνα με πληροφορίες:

  • Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους έχουν ξεπεράσει τις 1.178.000.
  • Άνοιξε η πλατφόρμα για τις εταιρείες εισαγωγής ψυγείων, καταψυκτών και κλιματιστικών με σκοπό να αναρτήσουν τα προϊόντα τους τα οποία μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα
  • Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για τα καταστήματα λιανικής τα οποία θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα
  • Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι αδειοδοτημένοι/πιστοποιημένοι τεχνικοί (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 173 ΤΕΧΝΙΚΟΙ )

Από τους ενδιαφερόμενους που έχουν ήδη υποβάλει την αίτησή τους:

  • 4 στους 10 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για 1 συσκευή,
  • 3 στους 10 για 2 συσκευές και
  • πάνω απο 2 στους 10 για 3 συσκευές.

Από τον όγκο των αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί, φαίνεται ότι 1 στους 3 θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ήταν η 08/07/2022 και ώρα 15.00

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά το πέρας των υποβολών είναι η εξής:

Τις επόμενες ημέρες θα βγει ο προσωρινός πίνακας των αποτελεσμάτων. Πριν την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων, ο ωφελούμενος του οποίου η αίτηση έχει απορριφθεί, έχει δικαίωμα ένστασης μέσα σε 7 ημέρες

Μετά ακολουθεί η έκδοση της τελικής λίστας ωφελούμενων και παραλληλα η αποστολή voucher (επιταγής) στο κινητό του (1 ξεχωριστό voucher για κάθε προϊόν).

Στο διάστημα αυτό θα έχουν αναρτηθεί:

  • οι πίνακες των προϊόντων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα
  • η λίστα των καταστημάτων που παιρνουν μέρος
  • η λίστα των ψυκτικών που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καταναλωτής εφόσον πρόκειται για αλλαγή κλιματιστικού

με σκοπό οι συμμετέχοντες να μπορούν να επιλέξουν κατάστημα για να εξαργυρώσουν την επιταγή τους , προϊόν και τεχνικό ο οποίος θα πραγματοποιήσει την διαδικασία αποξήλωσης και εγκατάστασης του κλιματιστικού.

Από την ημερομηνία δέσμευσης της επιταγής του ωφελούμενου από το κατάστημα της επιλογής του, το κατάστημα υποχρεούται να παραδώσει την συσκευή στην Ανακύκλωση ΑΕ μέσα στο διάστημα των 30 ημερών.

Η καταληκτική ημερομηνία εξαργύρωσης των voucher αναμένεται να είναι η 16/09/2022 και η ημερομηνία παράδοσης των συσκευών στην <<ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ>> είναι η 30/09/2022.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε: « Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις (3) ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στο διάστημα αυτό δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης».