Skip to main content

Δημοσκόπηση: Πάνω από 10 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, εκτός του κοινοβουλίου βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων.

Με δέκα μονάδες διαφορά και ποσοστό 31,3% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύμφωνα με την πρόθεση των ψηφοφόρων λαμβάνει ποσοστό του 21, 1%, όπως προκύπτει από τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόρασης.  

Όπως δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας, η επόμενη βουλή θα είναι εξακομματική καθώς στην τρίτη θέση με ποσοστό 6.4% καταγράφεται η Χ.Α , με 5.5% το ΚΚΕ,  με 5.2% το ΚΙΝ.ΑΛ ενώ με αναγωγή, στη Βουλή εισέρχεται και η «Ελληνική Λύση».

Εκτός του κοινοβουλίου, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, βρίσκονται οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 39,2% ότικανένα από τα κόμματα δεν τήρησε την στάση που έπρεπε στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά  πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο (ποσοστό 48%) ενώ στη σύγκριση μεταξύ των δύο συν-κυβερνήσεων των τελευταίων ετών η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κρίνεται καλύτερη από ποσοστό 30% των ερωτηθέντων σε σύγκριση με 23% των πολιτών που θεωρούν καλύτερη την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:

ΣΥΡΙΖΑ   21,1%
ΝΔ           31,3%
ΧΑ            6,4%
ΚΚΕ           5,5%
ΚΙΝ.ΑΛ      5,2%
ΑΝΕΛ         1,5%
Έν. Κ.         2,4%
ΠΟΤΑΜΙ      1,2%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,3%
ΛΑΕ              1,4%
ΕΛ.ΛΥΣΗ 2,8%
ΑΛΛΟ        5,1%
ΑΝΑΠΟΦ.  14,8%