Skip to main content

Πάνω από 100 οι νεκροί από την καταιγίδα Μίρινα

Τουλάχιστον 122 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κεντρικό Βιετνάμ από τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταιγίδα Μίρινα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι υλικές ζημίες ανέρχονται σε περίπου 190 εκατ. δολ
Τουλάχιστον 122 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κεντρικό Βιετνάμ από τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταιγίδα Μίρινα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι υλικές ζημίες ανέρχονται σε 5.015 δισ. ντονγκ (περί τα 190 εκατομμύρια δολάρια).

Ο απολογισμός δεν περιλαμβάνει τα θύματα από την υποχώρηση εδαφών σε επαρχία που βρίσκεται βορειότερα των περιοχών που επλήγησαν από τη Μίρινα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, η Μίρινα προκάλεσε την κατάρρευση ή προκάλεσε ζημιές σε περισσότερες από 100.000 κατοικίες, ενώ τεράστιες εκτάσεις καλλιεργημένων εδαφών πλημμύρισαν κατά το πέρασμα της καταιγίδας.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι προτεραιότητα πλέον αποτελεί η αρωγή προς τους πλημμυροπαθείς, με την προμήθεια τροφίμων, πόσιμου νερού και η διευθέτηση θεμάτων που έχουν ανακύψει από τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Η Μίρινα έπληξε το Βιετνάμ τη Δευτέρα έχοντας μεταβληθεί σε καταιγίδα , αφού προηγουμένως είχε πλήξει υπό μορφήν τυφώνα τις Φιλιππίνες.

  
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ