Skip to main content

Πάνω από 1.000 επαγγελματίες έχουν πλήξει οι εργασίες του Μετρό

Σύμφωνα με το ΕΕΘ, οι υπερδεκαετείς εργασίες στο μετρό έχουν βάλει λουκέτο στο 50% των επαγγελματιών και καταστηματαρχών πέριξ των εργοταξίων

Αίτημα για τη στήριξη των επαγγελματιών που έχουν πληγεί από τις πολύχρονες εργασίες του μετρό στη Θεσσαλονίκη θα διατυπώσει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ.

Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, οι καταστηματάρχες που πλήττονται ή έχουν πληγεί από τις εργασίες υπολογίζονται σε περισσότερους από 1.000. Σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη, οι υπερδεκαετείς εργασίες στο μετρό έχουν βάλει λουκέτο στο 50% των επαγγελματιών και καταστηματαρχών πέριξ των εργοταξίων.

«Ραγίζει η καρδιά μου όταν βλέπω τις λαμαρίνες στην Εγνατία, πρέπει να στηρίξουμε τους καταστηματάρχες και να ενεργοποιήσουμε την παλαιότερη συμφωνία που είχαμε υπογράψει με τον τότε υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη για την ελάφρυνση τους», σημείωσε ο κ. Ζορπίδης και ξεκαθάρισε ότι το ΕΕΘ έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων της Βενιζέλου. «Δυστυχώς, η κατάσταση με τη Βενιζέλου έχει μείνει στάσιμη, από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι με αυτά τα δεδομένα δεν θα δούμε ολοκληρωμένο σταθμό εκεί πριν το 2025», σημείωσε.