Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
x

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 16 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημόσιες επενδύσεις στις τουριστικές υποδομές και περισσότερο ανταγωνιστική φορολογία ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος

Έσοδα της τάξης των 16,5 δισ. ευρώ έφεραν οι περισσότεροι από 32 εκατ τουρίστες που επισκέφθηκαν φέτος την Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννη Ρέτσο. Σημειώνεται ότι το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι εισπράξεις από τον τουρισμό ανήλθαν στα 14,595 δισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), τα τουριστικά έσοδα αποτελούν μια σημαντική αφετηρία πάνω στην οποία μπορούν να μπορούν οι βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη. «Η πρόκληση είναι να διατηρήσουμε το φετινό επίπεδο για τα επόμενα χρόνια. Αλλάζει το περιβάλλον γύρω μας, η Τουρκία έχει ανακάμψει και μάλιστα πολύ πιο φθηνά, η Βόρεια Αφρική το ίδιο. Η Ελλάδα παραμένει ακριβή γιατί έχει την υψηλότερη φορολογία σε όλη τη Μεσόγειο», ανέφερε ο κ. Ρέτσος, υπογραμμιζοντας την ανάγκη ο ξενοδοχειακός κλάδος, μέσω της ΠΟΞ, να ασκήσει πιέσεις για πιο ανταγωνιστικη φορολόγηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Το πιο σημαντικό από όλα για το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, είναι οι επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές. «Πλέον με τον αριθμό των τουριστών που έχουμε, οι τουριστικές περιοχές τεστάρουν κάθε χρόνο τα όρια των αντοχών τους. Είναι κρίσιμο να οργανωθούν οι προσπάθειες και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης (δίκτυα κοινής ωφελείας, ύδρευση, αποχέτευση, ηκεκτροδοτηση, διαχείριση απορριμάτων). Η διαχείριση των προορισμών είναι το μεγάλο θέμα που θα θέσουμε στη δημόσια ατζέντα το επόμενο διάστημα», επεσήμανε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ