Skip to main content

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Πάνω από 20.000 ευρώ το κόστος των ζημιών (φωτο)

Γης μαδιάμ η Πολυτεχνική από τους κουκουλοφόρους - «Μπήκαν μέχρι και σε αίθουσες και διέλυσαν υπολογιστές», αναφέρει ο κοσμήτορας της Σχολής

Εικόνες χάους υπάρχουν σήμερα στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες μετά τη λήξη των πορειών για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Δυστυχώς το κόστος των ζημιών υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ από μια πρώτη αποτίμηση που έγινε χθες το βράδυ», σημειώνει ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, μιλώντας στη Voria.gr.

Μετά τη λήξη των επεισοδίων, ο κ. Κατσιφαράκης πραγματοποίησε την πρώτη αυτοψία στον χώρο συνοδεία του πρύτανη Περικλή Μήτκα και του αντιπρύτανη Θεόδωρου Λαόπουλου. Όπως λέει ο ίδιος υπάρχουν μεγάλες ζημιές, όπως σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένα έδρανα, θρανία και άλλα έπιπλα.

«Μπήκαν μέχρι και σε αίθουσες και διέλυσαν υπολογιστές», αναφέρει ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής, σημειώνοντας ότι «το κόστος αποκατάστασης για μια ακόμα φορά θα επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα γίνουν με αργούς ρυθμούς, μιας και ο προϋπολογισμός του ΑΠΘ είναι περιορισμένος, ενώ υφίστανται και αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο δήμος μάζεψε τα «σπασμένα»

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή ήταν για μια ακόμα φορά τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να αποκατασταθεί ο δρόμος από τα πεσμένα αντικείμενα και ένα επανέλθει η κυκλοφορία.

Για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης ενημέρωσε μέσω facebook ο εντεταλμένος σύμβουλος καθαριότητας του δήμου Λάζαρος Ζαχαριάδης δίνοντας συγχαρητήρια στους εργαζόμενους:

«Και απόψε Σάββατο 17/11/18 ήμαστε εκεί. Το Πολυτεχνείο "τιμήθηκε" δυστυχώς πάλι από λίγους με καταστροφές. Στις 12:00 όλοι οι δρόμοι στην κυκλοφορία. Κυρίες και κύριοι και πάλι συγχαρητήρια. Καλή ξεκούραση και καλή συνέχεια στους έχοντες βάρδια!».