Skip to main content

Πάνω από 220 οι νεκροί της επίθεσης σε χωριό της Αιθιοπίας

Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Μπεκότζι της κομητείας Μπουλέν - Κρατική επιτροπή κάνει λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς.

Στους 222 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση εναντίον ενός χωριού στην περιοχή Μπενισανγκούλ-Γκουμούζ της δυτικής Αιθιοπίας, ανέφερε σήμερα ένας εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού.

«Χθες θάψαμε 207 από τα θύματα και άλλους 15 από τους δράστες», είπε στο πρακτορείο Reuters ο εθελοντής Μελέσε Μεσφίν.

Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Μπεκότζι της κομητείας Μπουλέν και η κρατική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αιθιοπίας αρχικά έκανε λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς.

Τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους λόγω των συγκρούσεων στην κομητεία Μπουλέν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Κασαχούν Αντίσου.

Η επίθεση της Τετάρτης από τους άγνωστους ενόπλους ήταν η τελευταία μιας σειράς φονικών επιθέσεων, σε μια περιοχή που μαστίζεται από εθνοτική βία. Ο πρωθυπουργός Άμπιι Άχμεντ την αποκάλεσε «σφαγή» και διέταξε να αναπτυχθούν στην περιοχή ομοσπονδιακοί στρατιώτες. Ο στρατός σκότωσε 42 ενόπλους που φέρονται ότι ήταν μεταξύ εκείνων που επιτέθηκαν στο χωριό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters