Skip to main content

Πάνω από 25 οχήματα στο κομβόι της Μέρκελ (φωτο+vid)

Το κομβόι της Γερμανίδας καγκελαρίου απαρτίζουν πάνω από 25 οχήματα: λιμουζίνες, βαν, περιπολικά, μηχανές, συμβατικά της αστυνομίας και ασθενοφόρο

Τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και κατ' επέκταση στη ζωή των πολιτών της Αθήνας έχουν προκαλέσει τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, στην πρωτεύουσα.

Οι οδηγοί που κινούνται από το πρωί στο κέντρο της πόλης είναι κλειστοί: στην αρχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος, για την κατάθεση στεφανιού από τη καγκελάριο στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και αργότερα σε άλλες νευραλγικές αρτηρίες, όπως η λεωφόρος Κηφισίας, που έκλεισε και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Κατεχάκη μέχρι το «δαχτυλίδι» προκειμένου η κα. Μέρκελ να μεταβεί στη Γερμανική Σχολή και να συνομιλήσει εκεί με μαθητές.

Το κομβόι της Γερμανίδας καγκελαρίου απαρτίζουν πάνω από 25 οχήματα (λιμουζίνες, βαν, περιπολικά, μηχανές και συμβατικά της αστυνομίας), ένα εκ των οποίων είναι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η κίνηση των οχημάτων παρέλυσε για τουλάχιστον 40 λεπτά, για να περάσει η αυτοκινητοπομπή μόνο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Δείτε βίντεο από την αυτοκινητοπομπή στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του «Υγεία»: