Skip to main content

Πάνω από 3.000 βαρέλια το νέο κοίτασμα της Θάσου!

Σαμπάνιες άνοιξαν χθες στην Καβάλα, αφού επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά οι εκτιμήσεις για το κοίτασμα Ε της Θάσου που υπερδιπλασιάζει την ημερήσια παραγωγή της Kavala Oil.
Πανηγυρική ήταν χθες η ατμόσφαιρα στην Καβάλα, αφού το κοίτασμα Ε, βορειοδυτικά της Θάσου δεν διέψευσε τις προσδοκίες και τα εκατομμύρια δολάρια, που είχαν επενδύσει σ’ αυτό η Ενεργειακή Αιγαίου και η Kavala Oil

Η δοκιμαστική παραγωγή έδωσε από την Τετάρτη τα πιο ενθαρρυντικά αποτελέσματα και σήμερα επιβεβαιώθηκαν απόλυτα οι εκτιμήσεις για ένα πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο κοίτασμα, που δίνει το φιλί της ζωής στις δύο εταιρίες, υπερδιπλασιάζοντας την ημερήσια παραγωγή τους.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή της Kavala Oil από τον συνδυασμό των δύο κοιτασμάτων της Θάσου (Πρίνου και Ε) ανεβαίνει από 2.200 βαρέλια την ημέρα σε τουλάχιστον 5.200 βαρέλια, αφού το νέο κοίτασμα -σε χαλαρού ρυθμού άντληση-  δίνει αβίαστα πάνω από 3.000 βαρέλια ημερησίως.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάστηκε σχεδόν τετράμηνη επιχείρηση μίας εξαιρετικά δύσκολης γεώτρησης, σε συνολικό μήκος 5,5 χιλιομέτρων και σε βάθος σχεδόν 2.000 μέτρων.

Η θεαματική αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Θάσο συμβάλλει ουσιωδώς στην εθνική οικονομία, ενώ διασφαλίζει το μέλλον των δύο εταιριών (η Ενεργειακή Αιγαίου είναι μεγαλομέτοχος της Kavala Oil) για πολλά χρόνια ακόμα, όπως και την απασχόληση πλέον των 300 εργαζομένων στα πετρέλαια της Θάσου.