Skip to main content

Πάνω από 300 οι υπογραφές ακαδημαϊκών για την υπεράσπιση του ασύλου

Καθηγητές όλων των βαθμίδων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπέγραψαν το σχετικό κείμενο της νεοσύστατης Πρωτοβουλίας για την Υπεράσπιση του Ασύλου.

Ξεπέρασαν τις 300 οι υπογραφές ακαδημαϊκών για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου μετά από κάλεσμα που απηύθυνε η νεοσύστατη Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση του Ασύλου.

Περισσότεροι από 300 καθηγητές όλων των βαθμίδων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπέγραψαν το σχετικό κείμενο (δείτε εδώ) που διακινήθηκε την 1 Αυγούστου 2019, ενώ ο κατάλογος των υπογραφών εστάλη στα πολιτικά κόμματα – με  κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση ή όχι – «προκειμένου να επηρεάσει τη  στάση τους ενόψει της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επαναλαμβάνεται, καταλήγει η ανακοίνωση, πως το κάλεσμα απευθύνεται προς «το σύνολο της  ακαδημαϊκής κοινότητας, τα όργανα διοίκησης, τους συλλόγους (μελών  ΔΕΠ, εργαζομένων, φοιτητικούς) να υπερασπιστούν το πανεπιστημιακό  άσυλο, να αντιταχθούν σθεναρά στην προσπάθεια κατάργησής του και να αποτρέψουν την επίθεση που δέχεται το δημόσιο Πανεπιστήμιο».